• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pugilistul ucrainean Wladimir Klitschko, fost campion mondial al greilor, a anunţat că pune punct carierei sportive, la 41 de ani.

''După ultima mea luptă cu Anthony Joshua s-au impus anumite decizii. Nu mi-am imaginat niciodată să am un parcurs sportiv aşa de lung şi încununat de succes... mulţumesc din inimă tuturor'', a spus Klitschko, care a renunţat la revanşa contra lui Joshua.

Campion mondial al greilor în perioadele 2000 - 2003 şi 2006 - 2015, Wladimir Klitschko a fost invincibil timp de 11 ani, înainte de a pierde, pe 28 noiembrie 2015, centurile WBA şi WBO, în faţa britanicului Tyson Fury.

Bilanţul carierei sale de boxer profesionist cuprinde 64 de victorii, dintre care 54 prin KO, şi cinci înfrângeri.

''Sunt momente în viaţă când e nevoie, sau chiar ne dorim, să se schimbe ceva în cariera noastră. Acum a venit rândul meu'', a menţionat Klitschko, care în acest an a fost învins, într-o gală pe Wembley, de Anthony Joshua.

Luna trecută, britanicul Joshua, campion mondial WBA, IBF şi IBO la categoria grea, spunea că îşi doreşte un meci revanşă cu Wladimir Klitschko, pe care l-a învins prin KO în aprilie, dar, dacă ucraineanul decide să se retragă, următoarea sa luptă va fi cu bulgarul Kubrat Pulev.

Joshua, 27 ani, neînvins în 19 meciuri, avea în contract o clauză care îl obliga la un meci revanşă cu Klitschko, dacă ucraineanul de 41 ani nu decidea să se retragă.

Agerpres

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT