• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Schimbarea de categorie pentru Lucian Bute s-a văzut în meciul cu Eleider Alvarez. La semigrea, gălățeanul a simțit din plin greutatea loviturilor columbianului care nu avea un palmares impresionant în ceea ce privește procentajul de victorii înainte de limită. Cu toate acestea, un moment de neatenție, din runda a cincea, l-a costat pe Bute o nouă șansă la o centură mondială.

După primele patru runde, scorul paralel ținut de arbitrul adițional era egal, fără mari realizări din partea niciunuia dintre cei doi pugiliști. Runda a cincea a însemnat și finalul meciului pentru gălățeanul care va împlini 37 de ani pe 28 februarie. La fel ca în meciul cu Froch, din 2012, care s-a terminat tot în runda a cincea, Bute a fost prins cu garda jos. A fost suficient pentru columbianul de 32 de ani, care nu a ratat șansa ivită. Un croşeu de dreapta a explodat în bărbia lui Bute, urmat apoi de o directă trimisă tot la cap. Deşi s-a ridicat de la podea la numărătoare arbitrului, Bute nu mai era în stare să continue meciul.

"Voi discuta cu cei din echipa mea şi voi decide. Acum am nevoie de odihnă, trebuie să am grijă de familia mea", a declarat Bute, a cărui soţie este însărcinată,  evitând să spună dacă se va retrage după această nouă înfrângere.

Bute a ratat astfel şansa de a lupta pentru o nouă centură mondială, de această dată la o categoria superioară, şansă de care va profita Eleider Alvarez. Columbianul, ajuns la a 22-a victorie din tot atâtea meciuri la profesioniști (11 prin KO), e clasat pe primul loc în topul WBC și este aspirant obligatoriu la titlul WBC, deţinut de Adonis Stevenson, pe care îl va întâlni pe 29 aprilie. 


Bute nu a mai câştigat din august 2015, când l-a făcut knock out pe campionul european Andrea Di Luisa, şi a ajuns la a patra înfrângere din carieră şi a doua prin knock out. Are în palmares 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi o remiză. Bute rămâne cel mai titrat pugilist român din istorie, după ce a deţinut 4 ani şi jumătate centura IBF la categoria supermijlocie, pe care şi-a apărat-o cu succes de 9 ori.

Ajuns la 37 de ani, pe care îi va împlini marţi, Bute ar putea spune adio carierei. Rămâne cu un palmares impresionant, de 13 meciuri de titlu mondial disputate în carieră


UPDATE Runda 5: Croșeu puternic de dreapta, urmat de o directă cu același braț din partea lui Alvarez direct în bărbie și Bute este trimis la podea. Românul s-a ridicat la numărătoarea arbitrului, însă acesta a decis că Bute nu mai e în stare să boxeze și meciul s-a terminat. Conform scorului paralel, înaintea rundei a cincea, era egalitate.

UPDATE Runda 4: Bute lovește mai mult și începe să puncteze cu upercutul la corp, marca sa înregistrată. Totuși, niciunul dintre pugiliști nu lovește încă suficient de puternic.

UPDATE Runda 3: Columbianul începe să puncteze pe contre, în ciuda eschivelor lui Bute, și își adjudecă runda.

UPDATE Runda 2: Bute începe să puncteze cu directe la cap și la corp, însă columbianul răspunde cu directa de dreapta.

UPDATE Runda 1: Începe meciul. Lucian Bute controlează ritmul și ține centrul ringului. O repriză primă de tatonare.

UPDATE Ora 05:35: Cei doi pugiliști au intrat în ring. Se intonează imnurile.


Învingătorul dintre Bute și Alvarez va deveni aspirant obligatoriu pentru centura WBC, deţinută de haitianul Adonis Stevenson, care boxează pentru Canada.

La cântarul oficial, Bute a cântărit 78,7 kilograme, iar Alvarez 79,1 kilograme.

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 21 de partide la profesionişti, din care zece câştigate prin KO.