Ce se întâmplă cu meciul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk
ebanie-bridges
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Lucian Bute, învins greu de James DeGale, în meciul pentru titlul IBF. Câți bani a încasat românul

28.11.2015, 10:48

La Quebec, într-o gală denumită "Recucerirea", Lucian Bute a încercat să-şi recupereze centura mondială IBF la categoria supermijlocie. Românul a avut în faţă un britanic cu o rezistenţă ieşită din comun, James DeGale, campionul în exerciţiu, care a început meciul în forţă. Bute a ripostat cu aceeaşi monedă, iar meciul promitea să fie exploziv. Ceea ce a şi fost, pentru că Bute i-a dat o replică nesperat de bună britanicului, care a fost presat tot meciul de românul care parcă s-a reinventat şi a ţinut centrul ringului tot meciul, deşi nu era favorit la nicio casă de pariuri.

bute lu
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

S-a mers cap la cap pe toată durata meciului, în care Bute a scos la iveală tot arsenalul de lovituri. Aproape în fiecare rundă şi-a folosit arma care l-a făcut celebru, upercutul la ficat, însă britanicul a rezistat eroic şi a punctat pe contre. Înaintea ultimelor două runde, scorul era egal, însă arbitrii l-au dat învingător pe DeGale, deşi Bute a dominat şi ultimele runde, dar şi meciul în totalitate, cu o ofensivă totală.

În aşteptarea deciziei, nici măcar comentatorii britanici nu erau convinşi că DeGale a câştigat. Decizia a venit însă surprinzător pentru cei 10.000 de oameni care au umplut sala din Quebec. 116-112, 117-111, 117-111 au fost scorurile de pe foile de arbitraj ale celor 3 arbitri judecători, care au dat o decizie în unanimitate.

Ajuns la 35 de ani, Bute a boxat pentru a 12-a oară într-un meci de titlu mondial, în timp ce DeGale se afla abia la al doilea şi la primul în care îşi apără centura câştigată în luna mai în faţa lui Andre Dirrell, după ce a fost lăsată vacantă de Carl Froch, retras între timp. Bute a deţinut centura IBF 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat-o de nouă ori.


Şi bursele de meci au fost pe măsură: Bute a încasat 1,5 milioane de dolari, în timp ce DeGale a fost convins să meargă în Canada pentru 2,25 milioane de dolari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Decizie finală: Victorie a lui DeGale, care îşi păstrează centura IBF de campion mondial la categoria supermijlocie, după un meci exploziv! Decizia e contestată de public.

Runda 12: Egalitate pe foile de arbitraj înaintea acestei runde, care începe exploziv. Război total în ring! De mult nu l-am mai văzut pe Bute luptând de o asemenea manieră. Aşteptăm decizia.

Runda 11: Bute loveşte incredibil şi îl face pe DeGale să scuipe proteza, din cauza durerii în urma loviturilor la corp. Bute îl bagă, din nou, în corzi pe DeGale şi câştigă repriza.

Runda 10: Se schimbă lovituri dure, în special la corp. Bute ţine de 8 runde centrul ringului, însă loviturile lui DeGale îşi ating ţinta, iar britanicul punctează pe foile de arbitraj.

Runda 9: James DeGale dansează în ring, însă punctează bine şi în această rundă, deşi Lucian pune presiune în continuare. Bute îl bagă în corzi pe britanic, iar publicul se ridică în picioare. Echilibru şi pe foile de arbitraj.

Runda 8: DeGale simte că e în urmă pe foile de arbitraj şi punctează bine. Britanicul insistă cu lovituri la cap şi îşi adjudecă runda.

Runda 7: Am trecut de jumătatea unui meci dominat, în mare parte, de Lucian. Foarte dificil de punctat pentru arbitrii judecători, însă meciul e superb. DeGale schimbă garda din nou, poate prea des, şi este pedepsit de Bute, care îl vânează, pur şi simplu, pe britanic.DeGale ripostează bine, cu lovituri la cap. Runda lui Lucian.

Runda 6: Deşi nu era favorit nici măcar la casele de pariuri, românul boxează incredibil, elegant. Cei doi sunt maeştri la controlul distanţei, însă se boxează de aproape, corp la corp. Rundă a lui DeGale, însă britanicul are arcada spartă.

Runda 5: Urme vizibile pe faţa lui DeGale. Bute boxează incredibil şi punctează şi pe foile de arbitraj, unde conduce cu 4 runde la una. Pur şi simplu, tot arsenalul de lovituri este expus de Lucian în faţa unui britanic foarte rezistent.

Runda 4: Meciul se încinge. Bute continuă să menţină centrul ringului şi loveşte năprasnic la ficat, îndă DeGale rezistă eroic loviturii marcă înregsitată a lui Bute. Britanicul răspunde cu lovituri la cap, însă demonstrează că ştie să lovească şi la corp, capitol la care nu stă la fel de bine ca Lucian.

Runda 3: Avem un meci foarte tehnic, un meci superb cu o rundă a treia la fel de explozivă. Bute a dat drumul la o serie de combinaţii superbe, croşeu la cap, urmat de upercut la ficat. DeGale ripostează. Rundă trecută în contul lui Lucian.

Runda 2: DeGale începe runda bine, cu multe combinaţii de lovituri la cap, urmate de croşee la corp. Britanicul punctează bine, însă nu loveşte suficient pentru a-l pune în dificultate pe Lucian, care a preluat centrul ringului.

Runda 1: Început exploziv de meci! Campionul James DeGale a trimis serii de croşee care însă au lovit blocajul lui Bute. Românul a ripostat perfect şi a punctat cu lovitura sa favorită, upercut la ficat. Rundă foarte echilibrată.

Lucian Bute şi James DeGale au intrat în ring. Bute are în spate susţinerea propriului public, în sala din Quebec, în timp ce DeGale are un grup de susţinători veniţi tocmai din Anglia. 


Celălalt român din gala de la Quebec, Bogdan Dinu, l-a învins prin abandon, în runda a şasea, pe argentinianul Manuel Alberto Pucheta şi a ajuns la cea de-a 14-a victorie din tot atâtea meciuri la categoria grea, dintre care 10 obţinute înainte de limită.

Lucian Bute şi James DeGale se luptă pentru centura IBF la categoria supermijlocie, o centură pe care britanicul o va pune în joc duminică, 29 noiembrie, de la ora 07:00, meci transmis LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Lucian Bute a deținut și el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

"Scopul meu este să-mi recuperez centura. Aşa cum am spus mereu în ultima vreme, mi-am regăsit plăcerea de a boxa. Nu-mi place să revin la meciul cu Froch (n.r. - înfrângerea în faţa englezului Carl Froch din 2012), dar atunci eram accidentat la mână şi la picior şi nu eram cu mintea acolo.

Nu vreau să-i iau din merite lui Froch, dar astăzi sunt la apt sută la sută. Sunt mai concentrat, mai calm, nu sunt accidentat. Sunt pregătit şi foarte mulţumit că pot boxa din nou aici", a comentat românul.

Cei doi au trecut cântarul şi s-au încadrat în limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cântărit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll.

"Faptul că vin la Quebec să îmi apăr titlul spune ceva despre ce fel de persoană sunt. Fanii vor fi împotriva mea, dar sunt obişnuit. Ştiu că îl voi bate, că îl voi bate rău", a fost contra trimisă de DeGale, care va boxa în faţa a 10.000 de suporteri ai românului.

Etichete: video , centura ibf , categoria supermijlocie , lucian bute , quebec , james degale , bute degale


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. 20 de persoane au fost evacuate. Nu sunt victime
Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. 20 de persoane au fost evacuate. Nu sunt victime

O explozie a avut loc, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, în zonă...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”

Oficial FC Botoșani a renunțat la un jucător în plin campionat! Fotbalistul a fost deja prezentat la noua echipă
FOTBAL: FC BOTOȘANI - FC UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (30.10.2023)
Liverpool este gata să plătească 60.000.000€ pentru ”noul Mohamed Salah”
Egypt v Croatia - FIFA Series 2024 Egypt, Cairo - 27 Mar 2024
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Citește și
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”
Legendarul Mike Tyson revine în ring la 57 de ani: ”Va fi amuzant!”
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
A ieșit basma curată, după acuzațiile de dopaj! A dat în judecată compania care a fabricat suplimentul contaminat
profimedia-0559187221

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale