• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Live-text, sâmbătă, 5.30. Doar un pas îl mai desparte pe Lucian Bute de un nou meci pentru un titlu mondial, de această dată la categoria semigrea. Singurul obstacol se numeşte Eleider Alvarez, un columbian de 32 de ani, neînvins în cele 21 de partide la profesionişti şi clasat pe primul loc în ierarhia WBC a categoriei semigrea, sub campionul în exerciţiu, Adonis Stevenson.

Învingătorul dintre Bute şi Alvarez va deveni aspirant obligatoriu pentru centura WBC, deţinută de Stevenson.

Bute se va afla la al doilea meci disputat la categoria semigrea, după cel din ianuarie 2014, împotriva lui Jean Pascal, transmis în direct de Digi Sport.

Românul, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, a fost campion mondial la categoria supermijlocie, unde a deţinut centura IBF patru ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat-o cu succes de nouă ori şi a pierdut-o în al zecelea meci, în faţa lui Carl Froch, în mai 2012.

Dacă va trece de Alvarez, cel mai titrat pugilist român va lupta, pentru a 14-a oară, pentru o centură mondială, în meciul cu Stevenson.

Aflat pe locul 7 în ierarhia WBC, Bute poate deveni primul român campion mondial la două categorii de greutate diferite. În caz de victorie cu Alvarez, Bute va boxa cu Stevenson pe 29 aprilie.

Bute are în palmares 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită, trei înfrângeri (una prin KO) şi o remiză.

Meciul Bute - Alvarez va fi în format live-text pe www.digisport.ro, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 05.30.

sursa foto: boxingscene.com

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT