• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute a declarat că meciul din această lună cu Eleider Alvarez nu va fi ultimul din cariera sa, contrar afirmaţiilor columbianului. Românul a precizat că este disponibil în orice moment pentru un control antidoping şi a subliniat că este un sportiv curat, relatează presa canadiană.

”Alvarez este ambiţios, este normal să fie aşa. Salut curajul său de a-şi pune în joc statutul de aspirant numărul 1 şi palmaresul perfect (21-0). Însă nu el va decide pentru mine momentul retragerii. Vă promit că meciul din 24 februarie, din Quebec, nu va fi ultimul pentru mine", a spus Bute.

Potrivit Le Journal de Montreal, Lucian Bute a precizat că nu a fost vizitat de niciun oficial pentru un control antidoping în timpul perioadei de pregătire, dar este disponibil şi nu a încălcat nicio regulă antidoping. "Sunt disponibil 24 de ore din 24 pentru a fi testat. Mă aştept să mi se facă teste înainte de meci. Oricum, ştiu că sunt curat", a adăugat el.

Eleider Alvarez a declarat, în această săptămână, că la 24 februarie îi va arăta lui Bute că momentul său a trecut şi cariera românului este terminată. "Este un meci foarte important pentru mine. Vreau să demonstrez că sunt mai puternic decât Bute. Voi da totul pentru a-i arăta lui Bute că cariera sa este terminată. Momentul său a trecut, a venit timpul meu", a afirmat Alvarez.

Lucian Bute va reveni în ring la 24 februarie şi va lupta cu sportivul columbian Eleider Alvarez, într-un meci care va avea loc la Quebec. Învingătorul din acest meci va lupta apoi cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie.

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 21 de partide la profesionişti, din care zece câştigate prin KO.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie 2016, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate, confruntare în urma căreia suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC. Bute ar fi folosit ostarină, un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

În august, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B recoltată de la Bute după meciul cu Jack este de asemenea pozitivă.

Lucian Bute a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă.

La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile lui Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul va putea lupta din nou. Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.