• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Ghinioanele se ţin lanţ de campionul mondial Tyson Fury. Uriaşul de doi metri şi 6 centimetri ratează, din nou, confruntarea cu Wladimir Klitschko, tot din motive medicale.

Programat iniţial pe 9 iulie, meciul a picat din cauza unei accidentări a lui Fury, iar apoi a fost reprogramat pe 29 octombrie, însă nici de această dată nu se poate disputa. Staff-ul lui Fury susţine că britanicul se confruntă cu nişte probleme medicale care îl împiedică să urce în ring, fără a preciza însă natura acestora.

Meciul-revanşă dintre Klitschko şi Fury, programat la Manchester, era aşteptat cu sufletul la gură de toată suflarea boxului, având în vedere rezultatul primei confruntări dintre cei doi, din noiembrie anul trecut, când Fury a şocat lumea boxului după ce l-a învins pe ucrainean după 11 ani şi jumătate şi l-a lăsat fără centurile WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea.

La jumătatea lunii august, Klitschko l-a ameninţat pe Fury cu procesul, susţinând că acesta încearcă să schimbe termenii contractuali ai meciului-revanşă. Ca şi cum nu ar fi avut suficiente probleme, Fury s-a confruntat, pe 24 iulie, şi cu o suspendare pentru dopaj, suspendare care a fost ulterior ridicată. Agenţia britanică antidoping susţinea că Fury a fost găsit dopat chiar la prima sa întâlnire cu Klitschko, din noiembrie 2015.

Staff-ul lui Klitschko s-a mişcat repede şi e aproape să dea o lovitură spectaculoasă, după ce a ajuns la o înţelegere cu Anthony Joshua, nimeni altul decât deţinătorul centurii IBF, care a fost şi ea în posesia lui Klitschko.

Tot britanic, la fel ca şi Fury, Anthony Joshua are un palmares impresionant la profesionişti: a câştigat toate cele 17 meciuri înainte de limită. La amatori, Joshua (26 de ani) este ultimul campion olimpic al Marii Britanii, titlu obţinut în 2012, şi e considerat unul dintre cei mai talentaţi "grei" din boxul mondial actual.

Klitschko şi Joshua se cunosc însă foarte bine, după ce au făcut, în trecut, mai multe reprize de sparring. Confruntarea dintre Klitschko şi Anthony Joshua ar urma să aibă loc pe 26 noiembrie, tot în Anglia.