• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fostul boxer englez Ricky Hatton, campion mondial WBA la semiuşoară şi WBC la welter, a dezvăluit că a suferit de depresie după ce s-a retras din ring în 2012 şi a încercat să se sinucidă, relatează Reuters. 

Hatton s-a retras cu un palmares de 45 victorii şi 3 înfrângeri, dintre care două suferite în faţa lui Manny Pacquiao şi Floyd Mayweather. 

''Am încercat să mă sinucid de câteva ori", a declarat Hatton, 38 ani pentru radio BBC. "Obişnuiam să merg la bar, să revin acasă, să scot un cuţit şi să stau în întuneric, ţipând isteric. Până la urmă cred că băutura m-ar fi omorât pentru că mă simţeam aşa de mizerabil'', a mai spus fostul mare sportiv.

AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL POSTURILOR DIGISPORT

Când a renunţat la băutură, Hatton a trecut printr-o perioadă în care a devenit dependent de medicamente şi droguri. 

În prezent, Hatton este antrenor de box şi consideră că pugiliştii au nevoie de un sistem de ajutorare aşa cum au fotbaliştii, mai ales după retragere, când viaţa devine dură în afara fenomenului sportiv: ''Este un sport individual şi când urci în ring trebuie să te descurci singur, iar când te retragi tendinţa este să-ţi petreci viaţa tot singur''. 

Hatton a ajuns pe culmi în 2005, când l-a învins pe australianul Kostya Tszyu şi a cucerit centura IBF la semimijlocie. El era neînvins după 43 de meciuri în 2007, când a fost învins de Mayweather Jr. prin KO tehnic la Las Vegas şi de atunci cariera lui a intrat în declin. 

Agerpres