• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Floyd Mayweather a fost până acum cel care a dictat condiţiile meciului cu Conor McGregor, de pe 26 august, însă americanul a decis de această dată să îl lase şi pe irlandez să aibă preferinţe.

Lui McGregor i s-au refuzat, până acum, aproape toate cerinţele pentru cel mai aşteptat meci al anului din boxul mondial, însă acum va avea posibilitatea să îşi aleagă mănuşile, unul dintre cele mai importante aspecte ale unei lupte.

McGregor, recunoscut pentru duritatea loviturilor, va putea folosi mănuşi de 8 uncii, care sunt mai uşoare şi mai subţiri şi produc "pagube" mai mari adversarului. Connor e regele luptelor în cuşcă, unde e obişnuit cu mănuşile cu grad de protecţie foarte redus.

Problema însă ar putea apărea din altă parte pentru irlandezul de 28 de ani. Comisia Atletică din statul Nevada, unde va avea loc meciul, s-ar putea opune, întrucât acest lucru contravine regulamentului. Acesta prevede ca pugiliştii care luptă de la categoria mijlocie-mică în sus să aibă mănuşi de 10 uncii. Ori meciul va avea loc tocmai la această categorie, de 69,85 kilograme, aleasă de Mayweather.

Americanul de 40 de ani, care a revenit în activitate la doi ani după ce îşi anunţase retragerea, e recunoscut pentru faptul că impune majoritatea termenilor cel puţin în ultimele 12 meciuri, de când a devenit "A-side" (omul principal) în orice dispută.

McGregor a mai încercat să impună condiţii în timpul negocierilor. La început, a solicitat să-i fie permisă câte o lovitură din artele marţiale mixte în fiecare repriză, cerere refuzată, în mod evident. Apoi, a cerut să poată folosi o singură lovitură de acest gen în tot meciul, iar apoi să poată utiliza o lovitură "de compromis", acel Superman Punch, adică o lovitură de pumn dată din săritură. A renunţat însă repede la aceste pretenţii după ce marii specialişti din boxul mondial au spus că meciul s-ar transforma într-un veritabil circ.

În cei 21 de ani la profesionişti, Floyd Mayweather, recunoscut drept pugilistul cu cea mai bună defensivă din istoria boxului şi unul dintre cei mai tehnici, are un palmares perfect: 49 de victorii, dintre care 26 obţinute înainte de limită, şi nicio înfrângere.

A deţinut titluri mondiale la cinci categorii de greutate şi a învins 23 de campioni mondiali. În statisticile Boxrec ("Biblia boxului"), Mayweather e considerat pugilistul cu cele mai precise lovituri, de la apariţia CompuBox (1985).

De cealaltă parte, McGregor se va afla în faţa primului său meci în boxul profesionist, deşi şi-a început cariera cu boxul, pe care l-a practicat în primii şase ani. În MMA, McGregor are 21 de victorii, dintre care 18 terminate prin knock out, şi trei înfrângeri.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT