• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Conor McGregor se confruntă cu noi acuzații de rasism pentru comentariile făcute în această săptămână în confruntările cu viitorul său adversar din 26 august de la Las Vegas, Floyd Mayweather. Pugilistul american i-a replicat însă cu o remarcă homofobă.

Floyd Mayweather l-a acuzat pe luptătorul UFC de rasism în ultima etapă de promovare a meciului care va avea loc în luna august. În fața a 10.000 de fani care au apărut la ”războiul afirmațiilor” pe Wembley Arena, Mayweather a preluat cuvântul. ”Încă mai există rasism. Este vorba despre tratarea oamenilor exact așa cum îți dorești tu să fii tratat. Pentru a obține ceea ce vrei trebuie să impui respect“, a spus Mayweather, care apoi l-a numit ”poponar” pe McGregor. ”El desconsideră total femeile de culoare. El îi numește maimuțe pe oamenii de culoare. Apoi s-a găsit să vorbească nerespectuos la adresa mamei mele și la adresa fiicei mele. Există o anumită limită la care nu mă cobor să-i răspund. Mie îmi plac oamenii din toate categoriile sociale”, a mai spus americanul.

Remarcile rasiste vehiculate de pugilist au apărut după ce l-a îndemnat pe McGregor să danseze pe scenă. Atunci, irlandezul s-a apărat spunând că nu înțelege de ce lumea consideră despre el că ar fi rasist. ”Toată mass-media dă de înțeles că eu aș fi împotriva oamenilor de culoare, dar ei nu știu că sunt pe jumătate negru. Sunt pe jumătate negru de la brâu în jos“, a spus irlandezul, moment în care toți cei din sală au început să râdă.

Înainte de acest moment, McGregor a transmis într-un spectacol televizat atunci când comenta filmul Rocky III că oamenii de culoare sunt ”maimuțe dansatoare“. ”Puteți să vă lăsați păcăliți de Mayweather dacă îl credeți pe cuvânt. Știți caracterul omului și ce a vorbit de-a lungul timpului. El încearcă să se folosească de oameni în favoarea lui și asta este doar o mișcare ieftină“, s-a apărat McGregor. ”Am încercat să spun ceva în felul meu, dar dacă el simte că a fost lipsă de respect, atunci e un idiot și să se ducă naibii. Este un joc murdar ce face el. Cred că acuzațiile lui sunt ridicole, nu înțeleg de ce face asta. Știu cine sunt ca persoană. Oamenii care mă văd știu că sunt un om bun”, a conchis irlandezul.