• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Americanul Floyd Mayweather a anunţat, la 20 de luni de la ultima sa luptă, că va reveni în ring pentru a-l înfrunta pe irlandezul Conor McGregor, starul artelor marţiale mixte (MMA), într-un meci de box inedit, care va avea loc pe 26 august, la Las Vegas (Nevada).

Bursele celor doi sportivi ar fi de câte 100 de milioane de dolari, unele dintre cele mai mari din istorie.

Negocierile dintre taberele celor doi luptători au durat aproximativ un an, principalul obstacol în calea semnării contractului reprezentându-l sumele care urmează să revină fiecăruia dintre ei.

"Nimeni nu este supărat în legătură cu această afacere", a declarat preşedintele circuitului UFC, Dana White. "Toată lumea este fericită", a precizat la rândul său conducătorul companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe.

În vârstă de 39 ani, Floyd Mayweather s-a retras din activitate în septembrie 2015, după ce a fost campion mondial la cinci categorii diferite de greutate şi a rămas neînvins ca profesionist, impunându-se în toate cele 49 de meciuri disputate.

McGregor (28 de ani) are în palmares 21 de victorii şi trei înfrângeri. El este marea vedetă a circuitului UFC, principalul organizator de lupte MMA.

Ca şi Mayweather, irlandezul şi-a făcut un nume prin stilul său de luptă, aroganţa şi declaraţiile sale zgomotoase. El este campion UFC la categoria uşoară, reuşind un KO în numai 13 secunde, în decembrie 2015, un record în disciplina sa.

Pentru a stabili cine este cel mai bun luptător al momentului, Mayweather şi McGregor se vor înfrunta la o greutate fixată la 69,8 kg, într-un ring de box, la Las Vegas (Nevada), după regulile "nobilei arte".

Mayweather porneşte ca mare favorit în acest meci, fiind un pugilist extrem de experimentat, în timp ce McGregor şi-a făcut un nume într-un sport interzis în anumite ţări şi care diferă destul de mult de box.

Americanul, supranumit "Money", a câştigat aproximativ 800 de milioane de dolari în decursul carierei şi este cel mai bine plătit boxer din istorie.

Mayweather va primi o bursă de 100 de milioane de dolari în urma meciului cu McGregor, în afara procentului care îi va reveni din reţetele de televiziune şi publicitate, care se anunţă fără precedent pentru un meci de box.

Unii analişti estimează să reţetele totale ale acestei lupte se vor apropia de 650 de milioane de dolari, mai mari decât cele generate de "meciul secolului'", câştigat în mai 2015 de Mayweather în faţa filipinezului Manny Pacquiao.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT