• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Organizatorii meciului de box dintre americanul Floyd Mayweather şi irlandezul Conor McGregor, starul artelor marţial la e mixte, programat pe 26 august, la Las Vegas, au anunţat că preţul de vânzare a biletelor pentru acest eveniment este cuprins între 500 şi 10.000 de dolari.

Lupta va avea loc pe T-Mobile Arena, sală cu o capacitate de 20.000 de locuri, construită nu departe de "Strip", bulevardul principal al capitalei mondiale a cazinourilor şi jocurilor de noroc.

"Este un meci pe care îl vezi o singură dată în viaţă", a explicat Leonard Ellerbe, directorul general al Mayweather Promotions.

"Este, de departe, cea mai importantă luptă pe care am organizat-o vreodată", a spus Dana White, preşedintele UFC, cel mai puternic campionat de arte marţiale mixte (MMA), cu care McGregor se află sub contract.

"Vom depăşi reţetele generate de meciul Pacquiao/Maiweater. Această luptă va atrage mai multă lume la nivel internaţional, deoarece Conor este foarte popular în Australia, în Brazilia sau în Europa", a adăugat White.

"Meciul secolului", cum a fost denumit duelul dintre Floyd Mayweather şi filipinezul Manny Pacquiao, organizat în mai 2015, după interminabile negocieri, a generat peste 400 milioane dolari doar din reţetele tv, un record pentru lumea boxului.

Potrivit observatorilor, lupta dintre Mayweather şi McGregor ar putea genera aproape un miliard de dolari din reţete tv şi publicitate.

Preţul pentru vizionarea meciului în sistemul "pay per view" a fost fixat la 89,99 dolari de Showtime, postul de televiziune care va transmite meciul în Statele Unite.

Mayweather, care a acumulat 800 milioane dolari pe parcursul carierei sale, are deja asigurată suma de 100 milioane dolari în urma meciului cu McGregor, care ar putea creşte până la 400 milioane dolari, după împărţirea banilor rezultaţi din reţetele tv, în special, conform presei economice americane.

McGregor are asigurată la rândul său suma minimă de 25 milioane dolari şi poate spera să încaseze până la 125 milioane dolari după confruntare cu Mayweather, în care americanul este considerat principalul favorit.

Agerpres