• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pugilistul român Mihai Nistor s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei +91 kg, la Campionatele Europene de box de la Harkov (Ucraina), după ce l-a învins la puncte pe armeanul Gurgen Hovhanisian (decizie 4-1).

Nistor, medaliat cu bronz la ediţia trecută a Europenelor, s-a calificat şi la Campionatele Mondiale de la Hamburg, graţie succesului obţinut luni.

Mihai Nistor, al doilea favorit al categoriei, va avea un meci dificil în sferturile de finală, contra unui reprezentant al gazdelor, Viktor Vihrist, victorios în optimi prin KO tehnic în repriza a doua în faţa irlandezului Dean Thomas Gardiner. Partida este programată miercuri seara.

Nistor este singurul pugilist român rămas în cursă la Harkov, din opt aliniaţi la start, după ce Marian Piţa a fost învins, luni, în optimile categoriei 69 kg de polonezul Damian Tadeusz Kiwior, la puncte (decizie în unanimitate, 5-0)

La Europene participă 249 de boxeri din 40 de ţări, câte 10 aliniind la start Ucraina, Azerbaidjan, Rusia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, Polonia, Germania şi Italia.

Obiectivul delegaţiei României este cucerirea a 1-2 medalii. Competiţia europeană din Ucraina oferă calificarea la Mondialele 2017 de la Hamburg primilor opt sportivi de la fiecare categorie.

AGERPRES