• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

România a ratat orice şansă la medalii la Europenele de box de la Harkov. Mihai Nistor a fost învins la puncte de ucraineanul Viktor Vihrist, în sferturile de finală ale categoriei + 91 kilograme.

Boxerul din Ucraina a câştigat prin decizie unanimă a arbitrilor, cu 5-0 (30-24; 30-26; 30-26, 30-26, 30-26).

Nistor îl eliminase anterior pe armeanul Gurgen Hovhannisyan, la puncte.

A fost victoria care i-a asigurat românului prezenţa directă la următoarele Campionate Mondiale, care vor avea loc tot în acest an, la Hamburg.

Nistor obţinuse medalia de bronz atât la ediţia trecută a Campionatelor Europene, cât şi la cea din 2011.

Românul a devenit şi campion mondial AIBA Pro Boxing în 2015, după o victorie prin KO tehnic, la Hamburg, contra germanului Erik Pfeifer.

Mihai Nistor a fost singurul pugilist român la Jocurile Olimpice din 2016 şi i-a învins în carieră pe Anthony Joshua (campion olimpic 2012) și Clemente Russo (dublu campion mondial și dublu vicecampion olimpic).

Obiectivul delegaţiei României era de cucerire a una-două medalii. Din cei opt pugişti români prezenţi la start, şase au fost eliminaţi din primul tur, iar Marian Piţa a fost învins, luni, în optimile categoriei 69 kg, de polonezul Damian Tadeusz Kiwior, la puncte (decizie în unanimitate, 5-0).

La Europene participă 249 de boxeri din 40 de ţări, câte 10 aliniind la start Ucraina, Azerbaidjan, Rusia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, Polonia, Germania şi Italia.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT