• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Rudel Obreja a făcut praf meciul meciurilor dintre Floyd Mayweather şi Conor McGregor. Printr-o postare pe Facebook, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box şi-a exprimat dispreţul faţă de ce numeşte o farsă.

"Întâlnirea - nu meciul dintre Mayweather şi McGregor pe un ring de box în văzul întregii Planete mi-a reconfirmat convingerea asupra nivelului de inteligenţă planetar.

Pearl Harbour, Războiul din Golf, din Iran, Nicarague, Revoluţiile din Estul Europei, cele arabe, 9/11 şi încă prea multe manipulări petrecute de-a lungul vremurilor - Dumnezeu ştie ce ne mai aşteaptă - demonstrează că omenirea merge în direcţia bună. Păpuşarii comunismului mondial şi ai Noii Ordini Mondiale n-au de ce să se îngrijoreze: are balta peşte! Din câte ştiu, peştii sunt şi surzi, şi chiori. Îi momeşti mai mult cu mirosurile, adică trag pe nas... Dincolo de talentul imens al lui Mayweather, el este produsul acestui tip de societate, consumistă. Ar fi avut puterea interioară să refuze circul ieftin de câteva sute de milioane de dolari în favoarea nobilei arte, care l-a creat, de fapt, la acest nivel cosmic!?

Am speranţa că boxul va rămâne înfruntarea caracterelor, sportul celor puternici, oneşti, şi că asemenea farse nu vor mai avea loc în templul suspinelor, ringul de box. Dar mai important pentrumine, şi sper pentru noi, ar fi ca oamenii să se mai deştepte puţin. Altminteri, vor fi în continuare ademeniţi cu mirosurile", e mesajul lui Obreja.

 

Mayweather a ajuns la 50 de victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesionişti (27 dintre ele prin KO) şi i-a depăşit recordul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de succese şi nicio înfrângere.

Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursă de 100 de milioane de dolari, în timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de MMA, va primi 30 de milioane.

Sumele ar putea creşte până la 400 milioane de dolari în cazul americanului şi la 125 de milioane în cazul irlandezului, după împărţirea banilor rezultaţi din reţetele tv, în special, conform presei economice americane.