• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lucian Bute şi-a schimbat stilul de a boxa, în ultimele 6 luni de antrenament, petrecute la Montreal. Pe 28 noimebrie se luptă cu britanicul James DeGale pentru a-şi recâştiga centura IBF.

Lucian Bute a redescoperit gustul competiţiei şi al succesului la 35 de ani. Fostul campion IBF se antrenează din greu în West Island, Montreal, pentru a-şi recâştiga titlul pierdut în faţa lui Carl Froch, în 2012.

Bute se va lupta pentru centura cu un alt britanic, James DeGale, pe 28 noimebrie, la Quebec. Adversarul sau este fost campion olimpic in 2008 la categoria mijlocie.

"Dacă stau bine și mă gandesc, nu cred că este o coincidență. Tot pe 28 noiembrie a fost într-adevăr a fost meciul cu Andrade, tot la Quebec, și acum pe 28 noiembrie va fi meciul cu de DeGalle tot pentru centura mondială IBF. Mi-am dorit și am suferit în această perioadă de când am pierdut centura. Pentru mine este o oportunitate extraordinară să am această a doua șansă să devin campion mondial. Bineînțeles, nu vreau să trec pe lângă ea. E șansa mea și vreau să profit și să devin din nou campion mondial" a declarat Bute.

Gălățeanul se pregăteşte de 5 luni cu foştii pugilişti Howard şi Otis Grant, doi dintre cei mai respectaţi antrenori de peste ocean. Cei doi au schimbat deja stilul de luptă al fostului campion IBF.

"În momentul în care am venit aici în sală să mă antrenez cu ei, după primele ședințe de antrenament am simțit că pot aduce ceva nou în carieră mea și asta s-a și întâmplat. Am multă agresivitate, mișc mai mult capul în ring, fac mai multe eschive, lovesc mai mult și am căpătat și mai multă încredere" a recunoscut Bute.

Tot pe 28 noiembrie, şi tot la Quebec, dar în 2009, Bute câştiga în faţa lui Librado Andrade şi îşi păstra centura IBF.