profimedia-0559187221
A ieșit basma curată, după acuzațiile de dopaj! A dat în judecată compania care a fabricat suplimentul contaminat
Ce se întâmplă cu meciul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk
Screenshot 2024-04-15 at 23.41.50
Exclusiv Antrenorul aflat în pole-position să o preia pe Rapid, dacă Bergodi va fi demis. Ilie Dumitrescu propune o lovitură de proporții
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Froch l-a învins pe Groves prin KO și păstrează centurile IBF și WBA

31.05.2014, 00:37

"Cobra" Carl Froch își păstrează centurile de campion mondial la categoria super mijlocie în versiunile IBF și WBA, după ce l-a învins și la revanșă pe "Sfântul" George Groves, aplicându-i un KO în repriza a opta a main event-ului galei de la Londra, care a fost transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

froch victorie centuri
Carl Froch vs Lucian Bute / Foto: Profimedia
  • UCL: Barcelona - PSG, marți, 22:00, DGS 1

  • UCL: Borussia Dortmund - Atletico Madrid, marți, 22:00, DGS 2

În cadrul ei s-a stabilit și noul record de audiență la un meci de box disputat pe pământ britanic: 80.000 de oameni au asistat din tribunele stadionului Wembley la meciul supranumit de englezi "revanșa secolului".

La o jumătate de an de la precedenta întâlnire, Froch i-a acordat revanșa lui Groves. În noiembrie 2013, "Sfântul" a contestat decizia arbitrului de a opri întâlnirea în runda a 9-a, ca urmare a unui atac mai consistent al lui Froch dupa ce "Cobra" căzuse și la podea în prima repriză (DETALII AICI).

Meciul de pe Wembley a început tensionat, dar echilibrat până în repriza a 7-a, când o directă de stânga a lui Groves era să-l trimită la podea pe Froch, la fel ca la întâlnirea precedentă. Challenger-ul nu a reușit să continue asaltul, "Cobra" a rămas tare pe picioare, iar în repriza următoare, după un un-doi fulgerător, a reușit un croșeu de dreapta la bărbie care l-a trimis pe Groves în lumea viselor, fără posibilitatea de a mai contesta decizia.

După aceasta victorie incontestabilă, la aproape 37 de ani (îi va împlini pe 2 iulie), Carl Froch rămâne dublu campion mondial al categoriei super-mijlocii, în versiunile IBF (centură cucerită pe 26 mai 2012 la Nottingham, în fața lui Lucian Bute, după un knock-out tehnic reușit în repriza a cincea) și WBA (centură câștigată pe 25 mai 2013 la Londra, după ce l-a învins pe danezul Mikkel Kessler a puncte, după 12 reprize).

VIDEO KO-ul reușit de Froch în fața lui Groves și anunțul oficial


Palmares

Froch (36 de ani) are 35 de meciuri la profesioniști, cu un palmares de 33 de victorii (24 prin KO), și 2 înfrângeri.

Groves (26 de ani) are 20 de meciuri disputate în circuitul profesionist. Are 19 victorii (15 prin KO) și două înfrângeri, ambele suferite în fața lui Froch.

Victorii 100% britanice la Londra, toate prin KO

Toate meciurile din gala de pe Wembley s-au incheiat înainte de limită.

Campionul olimpic de la Londra (2012), britanicul Anthony Joshua, l-a învins în prima repriză pe conaționalul său, Matt Legg, într-un meci la categoria grea. A fost meciul care s-a încheiat cel mai rapid, după numai un minut și 23 de secunde.

Palmaresul lui Joshua (24 de ani): 6 victorii (toate prin KO), neînvins la profesioniști.

Jamie McDonell este noul campion mondial al categoriei cocoș în versiunea WBA, după victoria prin TKO în repriza a 10-a în fața thailandezului Na Rachawat.

Palmares Jamie McDonnell (28 de ani): 24 de victorii (11 prin KO), 2 înfrângeri, o remiză.

Kevin Mitchell l-a învins prin TKO în repriza a 11-a pe canadianul Ghislain Maduma, însă nu a primit titlul IBF eliminator la categoria ușoară și dreptul de a boxa pentru titlul mondial în fața deținătorului Miguel Vasquez.

Britanicul în vârstă de 29 de ani a trecut proba cântarului din preziua meciului, însă a luat prea mult în greutate în mai puțin de 24 de ore. În dimineața partidei, a cântărit cu mai mult de 10 livre (4,53 kilograme) decât cu o zi în urmă, încălcând regulamentul. Un boxer are voie să treacă peste greutatea necesară intrării în categorie, dacă a trecut de prima probă, însă fără a câștiga în greutate mai mult de 10 livre (4,53 kilograme).

Maduma a acceptat să boxeze, pentru a nu pierde bursa, da și pentru că el, în cazul unei victorii, avea dreptul de a primi titlul IBF eliminator și de a boxa pentru centura de campion mondial.

Palmares Kevin Mitchell (29 de ani): 37 de victorii (27 prin KO), 2 înfrângeri.

James DeGale, campionul olimpic de la Beijing, l-a învins prin TKO în repriza a 4-a pe americanul Brandon Gonzales, câștigând odată cu titlul eliminator IBF la categoria super-mijlocie și dreptul de a-l provoca pe Carl Foch pentru un următor meci, devenind challenger obligatoriu al campionului mondial.

Palmares James DeGale (28 de ani): 19 victorii (13 prin KO) și o înfrângere.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT 1, DIGI SPORT 2 ȘI DIGI SPORT 3


LIVE TEXT - Carl Froch - George Groves - 31 mai 2014, Wembley

KO în repriza 8! Carl Froch a reușit o lovitură fulgerătoare de dreapta, care l-a pus la podea pe George Groves. Arbitrul a acordat victorie prin knock-out pentru campionul mondial, care își păstrează centurile IBF și WBA la categoria super mijlocie. Groves a vrut să continue, însă nici nu se putea ridica dintre corzi, revenindu-și în simțire abia după ce arbitrul Charlie Fitch a oprit meciul fără să apuce să îl numere.

Un un-doi devastator l-a trimis pe Groves la podea. Londonezul a parat lovitura de stânga, dar croșeul de dreapta care a plecat imediat l-a prins descoperit și a conectat direct în bărbie. 

VIDEO KO-ul reușit de Froch în fața lui Groves și anunțul oficial


Runda 7 Groves l-a pus în dificultate pe Froch cu o directă de stânga încă din primele secunde, însă nu a reușit să lege combinațiile de lovituri pentru a-i prelungi momentele grele. Froch a ținut în continuare centrul ringului și a încercat câteva lovituri la corp, dar "Sfântul" s-a apărat eficient, a lovit bine pe contră și și-a adjudecat runda.

Runda 6 După o jumătate de meci, Carl Froch pare să aibă prima șansă. În această a șasea rundă i-a deschis pometele stâng lui Groves, care a reușit și el câteva lovituri pe contră.

Runda 5 Froch și-a adjudecat cea de-a cincea rundă, punându-l serios în dificultate pe Groves. L-a înghesuit în colț de două ori, însă challenger-ul a stat foarte bine pe picioare și a scăpat din corzi, reușind să puncteze și el cu câteva lovituri, dar vizibil mai puțin.

Runda 4 Dreapta lui Groves funcționează foarte bine. Și această rundă a fost destul de echilibrată, loviturile au alternat superb de la corp la cap și avem parte și de multe contre. Imediat cum lovește unul, celălalt reacționează cu același tip de lovitură, reacții bune de fiecare parte.

Runda 3 Froch și Groves au lăsat la o parte tatonarea și au dat drumul la loviturile puternice. Campionul mondial a avut un plus pentru această a treia rundă.

Runda 2 Perioada de tatonare s-a întins și în repriza a doua, cu un plus de agresivitate din partea celor doi. Au apărut și clinciurile puternice și combinațiile rapide, mai mult de partea lui Froch.

Runda 1 Primele 3 minute ale întâlnirii pentru titlul mondial la categoria super mijlocie în versiunile IBF și WBA au fost destul de echilibrate, mai mult de control. S-a punctat puțin și doar cu lovituri directe.


UPDATE 00:08 Primul gong al meciului dintre "Cobra" Carl Froch și "Sfântul" George Groves.

UPDATE 00:00 A intrat în ring și campionul mondial Carl Froch, în uralele publicului numeros de pe Wembley, prezentat de ring announcer-ul Michael Buffer în stilul caracteristic. "Let's get ready to rumble!" este sintagma care anunță începerea meciului supranumit de englezi "revanșa secolului".

Palmares Froch (36 de ani) are 34 de meciuri la profesioniști, cu un palmares de 32 de victorii (23 prin KO), și 2 înfrângeri.

Palmares Groves (26 de ani) are 20 de meciuri disputate în circuitul profesionist. Are 19 victorii (15 prin KO) și o singură înfrângere, cea suferită în toamnă în fața lui Froch.

UPDATE 23:49 Challenger-ul Groves este primul care iese din vestiar și se îndreaptă către ring. "Sfântul" intră pe stadion într-un autobuz roșu descoperit, tipic Londrei.

UPDATE 23:45 Englezii anunță că mai sunt încă 10 minute până la intrarea în ring a celor doi boxeri din main event!

Pe imaginile din vestiare, Froch și Groves apar deja echipați cu mănușile de meci, pregătiți de revanță.


UPDATE 23:35 Victorie pentru Gamal Yafai! Meciul de rezervă dintre Yafai și Heath este oprit după numai o repriză. Medicul nu i-a mai permis lui Heath să continue, după ce a fost trimis de două ori la podea în primele 3 minute.

UPDATE 23:25 Carl Froch și George Groves încă sunt la vestiare, unde se încălzesc pentru marele meci al serii. Mai au circa o jumătate de oră până să urce în ring.

Promotorii au strecurat un meci de rezervă în cadrul galei, între Gamal Yafai și Jack Heath, la categoria super cocoș. Întâlnirea are 4 reprize a câte 3 minute.

Palmares Gamal Yafai: 2 victorii (2 prin KO). Este neînvins, deocamdată.

Palmares Jack Heath: 3 victorii (2 prin KO) și 6 înfrângeri (3 prin KO).


UPDATE 23:15 Victorii 100% britanice în gala de pe Wembley. Anthony Joshua, Jamie McDonnell, Kevin Mitchell și James DeGale au câștigat înainte de limită primele 4 meciuri dinaintea main event-ului de la Londra.

Main event-ul serii, care va începe în circa o jumătate de oră, va furniza încă un învingător englez, fie că va fi vorba de "Cobra" Carl Froch, originar din Nottingham, ori de londonezul "Sfântul" George Groves.


UPDATE 23:05 Al patrulea KO al serii! DeGale a câștigat prin knock-out tehnic în repriza a patra și va boxa, într-o gală viitoare, împotriva învingătorului dintre Carl Froch și George Groves.

DeGale (28 de ani) a ajuns la 19 victorii la profesioniști (13 prin KO), acolo unde are o singură înfrângere.

De partea cealaltă, Gonzales (30 de ani) a suferit prima înfrângere din carieră. Are 18 victorii și un egal. A contestat decizia opririi meciului înainte de limită, însă era clar în dificultate, după ce a fost trimis la podea a doua oară într-o repriză.

VIDEO Momentul KO-ului reușit de DeGale


UPDATE 22:45 James DeGale - Brandon Gonzales este ultimul meci înaintea main event-ului serii.  

Întâlnirea este eliminatorie. Învingătorul dintre cei doi va da piept cu câștigătorul meciului dintre Froch și Groves, urmând să fie desemnat challenger-ul oficial al titlului IBF la categoria super mijlocie, care în acest moment este deținut de Carl Froch

Palmares James DeGale (Anglia, 28 de ani): 18 victorii (12 prin KO) și o înfrângere.

Palmares Brandon Gonzales (SUA, 30 de ani): 18 victorii (10 prin KO) și un egal. Este neînvins la profesioniști.


UPDATE 22:35 Al treilea KO din tot atâtea meciuri în gala de la Londra! Kevin Mitchell termină partida pe finalul rundei a 11-a, după ce îl pune la podea pe Ghislain Maduma cu o lovitură puternică. Victorie prin TKO pentru pugilistul englez.

Pentru că a luat prea mult în greutate de la cântarul din preziua meciului până la cel din dimineața întâlnirii cu Maduma, englezul a pierdut dreptul de a deveni challenger-ul titlului mondial IBF la categoria ușoară, care e deținut de Miguel Vasquez.

Pentru Maduma a fost prima înfrângere în circuitul profesionist.


UPDATE 21:50 Kevin Mitchell - Ghislain Maduma este cel de-al treilea meci desfășurat în cadrul galei Froch - Groves 2.

Inițial, meciul ar fi trebuit să fie eliminatoriu pentru desemnarea challenger-ului oficial la titlul mondial IBF la categoria ușoară (deținut de Miguel Vasquez), dar englezul Mitchell (29 de ani) nu a trecut proba cântarului din ziua luptei.

Întâlnirea are loc, totuși, după ce ambii pugiliști și-au dat acordul pentru a nu pierde bursa, dar fără miza de meci eliminatoriu pentru boxerul din Anglia. Canadianul Maduma (29 de ani) ar putea, în cazul unei victorii, să primească o centură provizorie și prim-planul pentru un meci cu centura mondială pe masă.

Palmaresul lui Kevin Michell: 37 de victorii (27 prin KO), 2 înfrângeri.

Palmaresul lui Ghislain Maduma: 16 victorii (10 prin KO), neînvins la profesioniști. 


UPDATE 21:35 Englezul Jamie McDonnell câștigă prin KO în runda a 10-a. Un croșeu de stânga l-a prins descoperit pe thailandez, iar arbitrul a oprit meciul, trimițând în posesia britanicului titlul de campion mondial la categoria cocoș, versiunea WBA. 

După acest succes, McDonnell (28 de ani) are 24 de victorii, 2 înfrângeri și un egal. Britanicul a deținut și centura de campion mondial la versiunea IBF, pe care a cucerit-o pe 11 mai 2013, după ce l-a învins la puncte pe Julio Cesar Ceja Pedraza. A pierdut-o după numai câteva luni, din cauză că nu a reușit să pună la punct un meci cu Yusi Malinga, challenger-ul desemnat de IBF.

Na Rachawat (31 de ani) a suferit a treia înfrângere în boxul profesionist. Thailandezul nu mai pierduse din 2010, când o făcea tot înainte de limită. Are 52 de victorii și 3 înfrângeri.

VIDEO Momentul KO-ului reușit de McDonnell


UPDATE 21:15 Tabtimdaeng Na Rachawat - Jamie McDonnell este al doilea meci din cadrul galei de pe Wembley și primul al serii cu un titlu mondial pe masă.

Thailandezul Na Rachawat (31 de ani, palmares 52 de victorii, 2 înfrângeri) și englezul McDonnell (28 de ani, palmares 23 de victorii, 2 înfrângeri, un egal) încrucișează mănușile pentru centura WBA la categoria cocoș.

INFO Pe Wembley au ajuns doar aproximativ 15.000 de spectatori din cei 80.000 așteptați pentru main event-ul reprezentat de revanșa dintre Carl Froch și George Groves. 


UPDATE 21:00 Anthony Joshua - Matt Legg a fost meciul de deschidere al galei Froch - Groves 2, de pe stadionul Wembley.

Întâlnirea, contând pentru categoria grea, avea programate 6 reprize a câte 3 minute. Joshua (24 de ani, înălțime 1,98 m) a câștigat prin KO în prima repriză, după numai un minut și 23 de secunde.

Englezul a fost campion olimpic în 2012 la categoria super grea, la Jocurile Olimpice de la Londra. Are în palmares și o medalie de aur la Campionatele Mondiale de box amator din 2011, de la Baku.

VIDEO Momentul KO-ului reușit de Joshua


Circa 4.000 de oameni au asistat, vineri seară, la proba cântarului oficial efectuată de "Cobra" Carl Froch și "Sfântul" George Groves, înaintea întâlnirii care ar putea doborî recordul de audiență pentru un meci de box pe pământ britanic. Gala de pe Wembley va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, sâmbătă, cu începere de la ora 20:45.

55.000 de spectatori este recordul de audiență la un meci de box disputat pe pământ britanic în perioada post-belică, la întâlnirea dintre Ricky Hatton și Juan Lazcano, din 2008, desfășurată pe City of Manchester Stadium.

Înaintea celui de-al doilea Război Mondial, în 1933, s-a stabilit și recordul all-time: 70.000 de oameni au urmărit meciul dintre Jack Doyle (Irlanda) și Jack Petersen (Țara Galilor) pe Stadionul Olimpic din White City (un district al Londrei).

Acum, la 6 ani distanță, stadionul Wembley este gazda revanșei dintre Froch și Groves. Cu siguranță, ambele recorduri vor fi doborâte, în tribunele celei mai mari arene din Anglia anunțându-se nu mai puțin de 80.000 de plătitori de bilete.

Froch si Groves au trecut proba cântarului şi aşteaptă cu nerăbdare să intre în ring - în joc sunt centurile IBF şi WBA la categoria super mijlocie, ambele aflate în posesia "Cobrei".

Limita categoriei super mijlocii este de 76,2 kilograme. Groves a fost primul care a urcat pe cântar, purtând o pereche de căști. A cântărit 75,4 kilograme, intrând fără probleme în limitele categoriei. Carl Froch are 76,005 kilograme, cu mai puțin de 200 de grame sub limită.

Anul trecut, în noiembrie, la Manchester, challenger-ul Groves, care e cu 10 ani mai tânăr, l-a trimis pe Froch la podea în prima rundă. În runda a noua însă, arbitrul a oprit lupta după un atac prelungit al lui Froch, care a câştigat prin TKO (knock-out tehnic), deşi Groves nu căzuse la podea. Amintirile sunt încă vii şi lupta se anunţă memorabilă.

Palmares

Froch (36 de ani) are 34 de meciuri la profesioniști, cu un palmares de 32 de victorii (23 prin KO), și 2 înfrângeri.

Groves (26 de ani) are 20 de meciuri disputate în circuitul profesionist. Are 19 victorii (15 prin KO) și o singură înfrângere, cea suferită în toamnă în fața lui Froch.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT 1, DIGI SPORT 2 ȘI DIGI SPORT 3

Etichete: video carl froch - george groves , video gala wembley froch - groves , video froch - groves record box wembley , video ko carl froch - george groves 2014


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă

Şeful clanului Corduneanu din Iaşi, Costel Corduneanu, a murit după ce a stat internat timp de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0712984186
E gata! Mircea Lucescu s-a înțeles cu noul club și revine

Brutal: primul verdict al medicilor în cazul lui Luca Mihai! Autoritățile vor fi sesizate
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
"Cea mai frumoasă femeie din România": "Unele femei au anumită repulsie, vorbesc urât fără să mă cunoască!"
enache-lena7
Daniel Bîrligea a dat declarația serii, după ce FCSB a învins-o pe CFR la Cluj
Romania SuperLiga Stage 1: CFR Cluj vs Politehnica Iasi
Arpad Paszkany a divorțat și tocmai s-a afișat cu noua iubită, mai tânără cu 24 de ani
Screenshot 2024-04-15 at 19.44.56
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-15 at 23.41.50
Exclusiv Antrenorul aflat în pole-position să o preia pe Rapid, dacă Bergodi va fi demis. Ilie Dumitrescu propune o lovitură de proporții

Video Cristiano Bergodi, criză de nervi fără precedent: ”Pe ce lume trăiești? Tu înțelegi fotbalul?”
cristiano-bergodi
Exclusiv Gabi Balint n-are dubii! Știe ce decizie va lua Rapidul în cazul lui Cristiano Bergodi: E clar! 100%”
Screenshot 2024-04-15 at 22.53.03
Video Chelsea - Everton 6-0. ”Aristocrații” reușesc setul împotriva ”Caramelelor”. Cole Palmer a marcat un ”poker”
Chelsea v Everton - Premier League - Stamford Bridge
Citește și
Exclusiv ”Am făcut istorie în fotbal, voi face și în box”. Anamaria Prodan devine promotor și s-a asociat cu Ronald Gavril
anamaria prodan
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”
Ileana Lazariuc, răsfățată cu pupici și îmbrățișări de fiii ei. Băiatul cel mare e leit tatăl și bunicul, mezinul a moștenit ochii ei
Ileana Lazariuc, răsfățată cu pupici și îmbrățișări de fiii ei. Băiatul cel mare e leit tatăl și bunicul, mezinul a moștenit ochii ei
Dănuț Lupu, anunț surpriză înainte de FCSB - Rapid. „Mă duc în peluză cu Mustață să sărbătorim titlul!”
Dănuț Lupu, anunț surpriză înainte de FCSB - Rapid. „Mă duc în peluză cu Mustață să sărbătorim titlul!”
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai: „E la ATI!”. Acuzații grave pentru Ovidiu Hațegan
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai: „E la ATI!”. Acuzații grave pentru Ovidiu Hațegan
Viciul de care Salma Hayek nu poate scăpa. Cum a fost fotografiată actrița din „Desperado”
Viciul de care Salma Hayek nu poate scăpa. Cum a fost fotografiată actrița din „Desperado”
Cum a început Denisa Tănase afacerea care a făcut-o milionară. De la cine a împrumutat 500 de euro pentru ideea ei
Cum a început Denisa Tănase afacerea care a făcut-o milionară. De la cine a împrumutat 500 de euro pentru ideea ei
Coperta albumului „Cantafabule" al trupei Phoenix, reconstituită de autor. De ce a fost supusă cenzurii comuniste VIDEO
Coperta albumului „Cantafabule" al trupei Phoenix, reconstituită de autor. De ce a fost supusă cenzurii comuniste VIDEO
Un pensionar a muncit 34 ani și va avea o pensie cu 650 lei mai mică la recalculare. Cum e posibil?
Un pensionar a muncit 34 ani și va avea o pensie cu 650 lei mai mică la recalculare. Cum e posibil?
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
EXCLUSIV Dan Șucu schimbă strategia din sezonul viitor. Nu mai cumpără de la rivali
EXCLUSIV Dan Șucu schimbă strategia din sezonul viitor. Nu mai cumpără de la rivali
Legendarul Mike Tyson revine în ring la 57 de ani: ”Va fi amuzant!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum a început Denisa Tănase afacerea care a făcut-o milionară. De la cine a împrumutat 500 de euro pentru ideea ei
Cum a început Denisa Tănase afacerea care a făcut-o milionară. De la cine a împrumutat 500 de euro pentru ideea ei
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul emoționant când un bivol salvează o broască țestoasă răsturnată: „Am plâns”
Momentul emoționant când un bivol salvează o broască țestoasă răsturnată: „Am plâns”