• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Vasile Cîtea este urmașul lui Leonard Doroftei la șefia Federației Române de Box, după ce a câștigat, joi, alegerile pentru președinția forului.

"Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea", a spus Vasile Cîtea, după ce a câștigat alegerile.

Răspunsul lui Leonard Doroftei nu a întârziat să apară. Deși spune că dorește tot binele noii conduceri, mai ales că este un an olimpic și există șanse ca 3 sau chiar 4 sportivi să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, fostul campion mondial l-a înțepat pe Vasile Cîtea, spunând că acesta nu are cum să îi dea lecții despre box, având în vedere că nu a câștigat nimic, în comparație cu el.

"Pentru că este an olimpic, le doresc să fie liniște, să poată să aducă sponsori, să poată să plătească datoriile din federație și să meargă mai departe. Că nu cred prea mult ce spun, e adevărat, dar asta le doresc eu din tot sufletul", a declarat Leonard Doroftei, în cadrul emisiunii "Campionii Digi Sport".

"Nu am luat niciun ban din federație, am semnat acte conform calendarului intern, conform calendarului internațional, aduse de un contabil, trecute pe la un jurist... Cam așa se fac treburile în federație. Eu nu m-am dus și m-am plimbat pe banii federației și nu am făcut absolut nimic pe banii federației. Că am cerut calitate, că am cerut mai mult despre box da, recunosc, pot spune, sunt un nesimțit, un pretențios când vine vorba despre box", a adăugat fostul președinte al Federației Române de Box.

"Am facut box și știu ce înseamnă boxul. Așa cum nici eu nu mă apuc să dau lecții în tenis, n-aș putea nici să ridic ochii, așa cum dă lecții Vasile despre box, că nu are cum saracul, că nu a reușit să câștige nimic în comparație cu ce am câștigat eu", a mai spus Doroftei.

Fostul campion mondial Leonard Doroftei a demisionat pe 13 noiembrie 2015, după trei ani de la alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei.

Băcăuanul Mihai Nistor este deja calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria supergrea (+91 kg), grație victoriei obținute în vara lui 2015 contra marocanului Mohammed Arjaoui, într-o gală desfășurată chiar pe terenul adversarului, la Marrakech.