• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Viorel Simion şi-a apărat cu succes centura IBF Inter-Continental la categoria pană, după ce l-a învins la puncte pe spaniolul Andoni Gago după 12 reprize, în gala profesionistă ''Noaptea Campionilor - Bombardament în arenă'', desfăşurată la Circul Globus din Bucureşti.

Simion a primit decizia în unanimitate din partea celor trei arbitri-judecători, 115-112, 114-113, 118-109, românul fiind depunctat în ultima repriză de arbitrul de ring pentru împingeri repetate ale adversarului.

Viorel Simion (care va împlini 35 de ani pe 19 octombrie) a obţinut a 21-a sa victorie la profesionişti (9 KO), având o singură înfrângere. Simion a dominat meciul cu Gago, care s-a dovedit a fi un excelent încasator. Ibericul, deşi i-a pus probleme în unele momente lui Simion, a încasat a doua sa înfrângere la profesionişti (15 victorii, 2 egaluri).

''A fost un adversar puternic, cu mâini grele. Ştiam că este imprevizibil, haotic, că dă din braţe, dar nu mă aşteptam să lovească atât de tare. Lovea larg, a stat la schimburi cu mine, s-a văzut că are experienţă. Cred că loviturile la ficat au făcut diferenţa, pentru că de câte ori am dat acolo, tot timpul punea cotul la ficat, acolo unde doare. La loviturile la faţă şi la cap a rezistat foarte bine. Nu este un boxer tehnic, dar este foarte imprevizibil, care lovea din toate poziţiile. Eu însă m-am simţit foarte bine, am fost un pic cred că prea antrenat şi s-a văzut că m-am blocat uneori la braţe. Gago este un boxer bun, a rezistat fizic şi chiar aveam nevoie de un meci de 12 reprize. A fost o decizie foarte corectă a arbitrilor şi am meritat-o'', a declarat Viorel Simion după meciul în care şi-a apărat cu succes centura IBF Inter-Continental la categoria pană.

Simion, care câştigase titlul IBF Inter-Continental în martie, după o victorie în faţa belgianului Alexander Miskirtchian, tot la Bucureşti, are acum şansa unui meci pentru titlul mondial, cu englezul Lee Selby, campionul en titre.

În gala de vineri seara au câştigat toţi cei şase români care au urcat în ring, trei dintre ei înainte de limită.

Bulgarul Boian Aleksandrov a rezistat doar două reprize în faţa lui Daniel Buciuc, care a obţinut a doua sa victorie la profesionişti. Eronim Arădoaie s-a impus la puncte în faţa bulgarului Nenkov, trecându-şi în palmares al treilea succes în tot atâtea meciuri. Cezar Juratoni a ajuns la cinci victorii din cinci meciuri, după ce l-a întrecut la puncte de bulgarul Manev.

Flavius Biea s-a impus înainte de limită în faţa ''veteranului'' maghiar Hafner (40 ani), acesta fiind al 11-lea succes al timişoreanului în tot atâtea meciuri.

''Greul'' Bogdan Dinu a încheiat conturile după patru runde cu georgianul Davit Gorghiladze şi are 16 victorii din 16 meciuri (12 KO).

Rezultatele galei:
categoria welter (4 reprize)
Daniel Buciuc (România) b. KO r.2 Boian Aleksandrov (Bulgaria)

categoria super welter (4 reprize)
Eronim Arădoaie (România) b. p. Stanislav Nenkov (Bulgaria)

categoria grea (4 reprize)
Cezar Juratoni (România) b. p. Mladen Manev (Bulgaria)

categoria welter (8 reprize)
Flavius Biea (România) b. KO r.3 Ferenc Hafner (Ungaria)

categoria grea (10 reprize)
Bogdan Dinu (România) b. KO tehnic r. 4 Davit Gorghiladze (Georgia)

Titlul IBF Inter-Continental - categoria pană (12 reprize)
Viorel Simion (România) b. p. Andoni Gago (Spania)

AGERPRES