• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Bute susţine că un supliment alimentar contaminat a cauzat testul pozitiv la ostarină, de după meciul egal cu campionul IBF Badou Jack, din 20 aprilie.

Boxerul român îşi va susţine cauza pe 1 decembrie în faţa Comisiei de box şi lupte din Washington. Atunci va afla durata suspendării sale, care va fi de minimum şase luni şi de maximum trei ani.

Bute îşi va baza apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat, situaţie în care ar scăpa cu suspendarea minimă şi ar putea boxa imediat după înfăţişarea din 1 decembrie. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are acelaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.

Fostul campion mondial şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic, Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanţii Comisiei pentru a explica circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare.

Puglistul în vârstă de 36 ani a fost campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie între 2007 şi 2012, perioadă în care şi-a apărat centura de nouă ori.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 prin KO), un meci egal şi trei înfrângeri în cariera profesionistă.