• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Tyson Fury, campionul mondial WBA, WBO, IBF şi IBO la categoria grea, a fost depistat pozitiv la cocaină, informaţie confirmată de ESPN, şi pugilistul riscă să îşi piardă toate centurile.

Sursele ESPN susţin că motivul adevărat pentru care boxerul de 28 de ani a amânat meciul revanşă cu Wladimir Klitschko este pentru că a fost depistat pozitiv în urma unui control anti-doping inopinat efectuat de WADA pe 22 septembrie.

Fury nu a fost depistat cu substanţe care să îi îmbunătăţească performanţele din ring, fiind aşteptată acum finalizarea probelor de urină.

Programat iniţial pe 9 iulie, meciul a picat din cauza unei accidentări a lui Fury, iar apoi a fost reprogramat pe 29 octombrie, însă nici de această dată nu se poate disputa. Staff-ul lui Fury a susţinut că britanicul se confruntă cu nişte probleme medicale care îl împiedică să urce în ring, fără a preciza însă natura acestora.

Meciul-revanşă dintre Klitschko şi Fury, programat la Manchester, era aşteptat cu sufletul la gură de toată suflarea boxului, având în vedere rezultatul primei confruntări dintre cei doi, din noiembrie anul trecut, când Fury a şocat lumea boxului după ce l-a învins pe ucrainean după 11 ani şi jumătate şi l-a lăsat fără centurile WBA, IBF, WBO şi IBO la categoria grea.

La jumătatea lunii august, Klitschko l-a ameninţat pe Fury cu procesul, susţinând că acesta încearcă să schimbe termenii contractuali ai meciului-revanşă. Ca şi cum nu ar fi avut suficiente probleme, Fury s-a confruntat, pe 24 iulie, şi cu o suspendare pentru dopaj, suspendare care a fost ulterior ridicată. Agenţia britanică antidoping susţinea că Fury a fost găsit dopat chiar la prima sa întâlnire cu Klitschko, din noiembrie 2015.

Tyson Fury are 25 de victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesioniști, 18 dintre ele obținute înainte de limită.