• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ciclistul britanic Chris Froome şi-a prelungit contractul cu Team Sky până în anul 2018, noul acord transformându-l în cel mai bine plătit rutier din plutonul profesionist.

Conform publicaţiilor franceze Le Parisien şi Le Figaro, Froome va încasa 5,2 milioane euro pe an, depăşindu-l pe spaniolul Alberto Contador, care primeşte în prezent 5 milioane euro pe sezon la echipa Tinkoff.

Chiar şi în aceste condiţii, Chris Froome rămâne departe de cel mai bine plătit ciclist din istoria sportului cu pedale, americanul Lance Armstrong, care încasa 10,7 milioane euro pe sezon în 2002, în perioada sa de glorie.

De menţionat, însă, că 60 la sută din salariul lui Armstrong era suportat de către sponsorii săi, lucru valabil şi în cazul lui Contador.

Fără susţinerea sponsorilor, Froome s-ar afla deasupra lui Lance Armstrong în ierarhia celor mai bine plătiţi ciclişti din lume, cu 4,28 milioane euro, adaugă sursa citată.

AGERPRES