• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Marcel Kittel e gata de o nouă provocare la noua sa echipă, Etixx-QuickStep. Germanul de 32 de ani a vorbit despre perioada petrecută la Giant-Alpecin, dar şi despre obiectivele pentru 2016.

Anul trecut a fost unul dezamăgitor pentru ciclistul care era considerat nu mai departe de acum doi ani cel mai bun sprinter din lume. Odată cu vârsta, evident, i-a dispărut şi explozia, însă 2015 a fost unul de coşmar din cauza accidentărilor. În total, Kittel a adunat doar 32 de zile de cursă, impunându-se în doar două curse, de mică importanţ (People's Choice Down Under Classic şi o etapă în Turul Poloniei).

Venirea la Etixx îi conferă statutul de lider în etapele/clasicele destinate sprinterilor, la fosta echipă trebuind acum să împartă "şefia" în unele curse cu John Degenkolb, un sprinter care totuşi preferă sprinturile pe fals plat sau chiar în uşoară pantă. Totuşi, presiunea va fi mare pe Kittel, în condiţiile în care formaţia belgiană are aşteptări mari: neamţul trebuie să îl facă uitat pe Mark Cavendish, care a ales să ruleze pentru noua echipă Team Dimension Data. Exact acest lucru vrea Kittel să preîntâmpine: comparaţiile şi presiunea rezultatului, în condiţiile în care nici acum nu e 100% din punct de vedere fizic.

"Fireşte că vreau să îmi iau revanşa. Este o nouă provocare pentru mine, după 5 ani petrecuţi la fosta echipă. Nu vreau să fiu comparat cu Mark şi nici să fiu văzut ca un înlocuitor pentru acesta. Vreau să fac tot ce depinde de mine să câştig curse şi atât. Am obiective îndrăzneţe pentru 2016 şi cred că sunt capabil să le ating, mai ales că am găsit aici un grup unit şi o echipă formidabilă", a explicat Kittel, conform cyclingnews.com.

Turul Dubaiului, în februarie, este prima cursă pe etape în care Kittel va participa şi toţi sunt nerăbdători să vadă în ce măsură "trenuleţul" lui Etixx va fi la fel de bun ca în trecut. Lansatorii germanului vor fi Fabio Sabatini şi Maximilano Richeze, la rândul lor doi sprinteri foarte buni.