• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Serghei Ţvetcov va reprezenta aproape sigur România la Jocurile Olimpice de la Rio în cursa de şosea.

UCI a anunţat astăzi locurile obţinute de fiecare ţară pentru Rio, în funcţie de performanţele avute de ciclişti în 2015. României i-a fost astfel repartizat un loc în proba de şosea, care se va desfăşura în data de 6 august 2016.

Locul a fost obţinut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Ţvetcov şi Eduard Grosu, în primele 200 de poziţii ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Dintre cei doi, Ţvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziţia 147. Rutierul lui Androni, care ieri şi-a pierdut speranţa să evolueze în al doilea său Giro, după ce organizatorii nu au invitat echipa sa la start, va concura aproape sigur la Jocurile Olimpice. Deşi Edi este un rutier cu un mare viitor, mulţi considerându-l în primii 10-15 sprinteri din lume, profilul cursei din Brazilia nu i se potriveşte deloc.

Cursa de şosea masculină va măsura 256,4 kilometri şi va face mai multe ture ale circuitului care se întinde între litoralul de lângă Rio de Janeiro, având plecarea şi sosirea la Copacabana şi trecând prin Ipanema, São Conrado, Barra da Tijuca, Grumari şi Vista Chinesa.

Astfel, România va avea din nou un reprezentant în cursa de fond a Jocurilor Olimpice, cea mai recentă participare anterioară aparţinându-i lui Andrei Nechita, care a concurat la Londra, în 2012.