• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Max Verstappen a devenit, duminică, cel mai tânăr pilot care câştigă o cursă de Formula 1, după victoria entuziasmantă reuşită în Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona. Olandezul de doar 18 ani a reuşit, astfel, nu doar să intre în istoria Marelui Circ, dar şi să-şi depăşească tatăl, pe Jos Verstappen, a cărui cea mai bună performanţă din carieră a fost clasarea pe locul 3 (de două ori în sezonul 1994).

Pilotul echipei Red Bull este al 13-lea fiu care îşi urmează tatăl în Mondialul de Formula 1 şi primul de la canadianul Jacques Villeneuve, în urmă cu două decenii, care îşi depăşeşte părintele din punct de vedere al rezultatelor obţinute.

"Fiul meu are doar 18 ani, iar felul în care a condus a fost incredibil. Nu-mi vine să cred", a spus Jos Verstappen, evident emoţionat, la finalul cursei de la Barcelona.

VIDEO: Festivitatea de premiere, cu Verstappen pe prima treaptă a podiumului

 
 
00 / 00
 
 
 
 
 

În actuala ediţie a CM de Formula 1 mai există alţi doi piloţi care le calcă pe urme taţilor în Marele Circ. Este vorba despre actualul lider al clasamentului general, Nico Rosberg, fiul lui Keke Rosberg, campion mondial în 1982, şi de Kevin Magnussen, fiul lui Jan Magnussen, care a concurat pentru McLaren şi Stewart.

O singură dată s-a mai întâmplat ca într-un sezon din Formula 1 să participe trei fii ai unor foşti piloţi, în 1993. Atunci, cei în cauză erau Damon Hill, Christian Fittipaldi şi Michael Andretti.

Până în prezent, singura pereche tată-fiu care a reuşit să cucerească titlul mondial este Graham Hill-Damon Hill. Primul a fost de două ori campion, în timp ce fiul său are un titlu.

Cele 13 perechi tată-fiu din istoria Formulei 1

Hans von Stuck - Hans-Joachim Stuck
Andre Pilette - Teddy Pilette
Jack Brabham (3 titluri) - David Brabham
Graham Hill (2 titluri) - Damon Hill (1 titlu)
Wilson Fittipaldi - Christian Fittipaldi
Mario Andretti (1 titlu) - Michael Andretti
Gilles Villeneuve - Jacques Villeneuve (1 titlu)
Keke Rosberg (1 titlu) - Nico Rosberg
Satoru Nakajima - Kazuki Nakajima
Manfred Winkelhock - Markus Winkelhock
Nelson Piquet (3 titluri) - Nelsinho Piquet
Jan Magnussen - Kevin Magnussen
Jos Verstappen - Max Verstappen