• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fernando Alonso va rata o cursă din calendarul acestui an din Formula 1 dintr-un motiv cu totul surprinzător.

Pilotul spaniol al lui McLaren Honda nu va concura în Marele Premiu al statului Monaco, de la Monte Carlo, din 28 mai, pentru că va participa în acelaşi weekend la o altă întrecere: cursa Indy 500 de la Indianapolis.

Dublul campion mondial a avut acordul echipei sale, McLaren, de a lăsa "Marele Circ" pentru cursa de 500 de mile, pentru un weekend.

Şi asta şi pentru că McLaren Honda traversează un nou sezon dificil în Formula 1. Constructorul britanic, al doilea cel mai titrat din F1, nu are niciun punct după primele două etape ale sezonului 2017.

Fernando Alonso va fi primul pilot din ultimii 23 de ani care concurează în acelaşi an atât în "Marele Circ", cât şi în Indy 500. Ultimul care a realizat această "dublă" a fost britanicul Nigel Mansell, în 1994.

Driver-ul în vârstă de 35 de ani va concura în Indy pentru echipa Andretti, motorizată de Honda, pe o maşină care va avea brandul McLaren. Va fi prima cursă în care McLaren va fi implicată în Indy 500, după o absenţă de 38 de ani.

"E o mare provocare pentru mine să fiu în acest an la Indianapolis. Indy 500 este una dintre cele mai faimoase curse din calendarul sporturilor cu motor, alături de cursa de 24 de ore de la Le Mans şi Grand Prix-ul de Formula 1 din Monaco", a declarat Alonso (35 de ani).

Honda a câştigat şi anul trecut cursa de la Indianapolis, prin americanul Alexander Rossi, şi el fost pilot de Formula 1, în 2015, la Marussia.

32 de curse de Formula 1 a câştigat în carieră Alonso, în 275 Grand Prix-uri în care a luat startul.

Locul său la Monte Carlo va fi luat, cel mai probabil, de veteranul britanic Jenson Button. Fostul campion mondial a luat un an de pauză, după sezonul 2016, în care a concurat pentru McLaren, şi a anunţat că s-ar putea să nu mai revină din 2018 în Formula 1.

Sezonul 2017 din Formula 1 se vede ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport. Următoarea cursă, Grand Prix-ul Bahrainului, va fi duminică, de la ora 18.00, în direct la Digi Sport 1.

Ediţia 101 a celebrei curse Indy 500 de la Indianapolis va fi ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport duminică, 28 mai.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT