• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fernando Alonso (McLaren) va pleca de pe ultima poziţie în Marele Premiu al Marii Britanii de duminică, după ce a fost penalizat cu 30 locuri pe grila de start din cauza schimbării mai multor componente de bază ale maşinii sale, relatează EFE.

Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a precizat că Alonso a fost sancţionat cu 5 locuri pe grila de start pentru schimbarea cutiei de viteze, a 6-a din acest sezon, şi cu alte 25 locuri pentru schimbarea unităţii turbo, a 8-a de până acum, şi a sistemelor auxiliare de combustie internă MGU-H (8) şi MGU-K (7).

McLaren, cu mari probleme la motoarele Honda în acest sezon, speră să nu mai primească penalizări la viitorul Grand Prix, al 11-lea din calendar, programat în Ungaria pe Hungaroring la 30 iulie.

Tot sâmbătă au fost penalizați cu câte 5 locuri pe grila de start și finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) şi australianul Daniel Ricciardo (Red Bull).

În altă ordine de idei, Petronas, compania malaeziană petrolieră de stat, a prelungit pe termen lung contractul de sponsorizare cu echipa de Mercedes, în pofida scoaterii din calendarul Formulei 1 a cursei din Malaezia începând cu 2018, relatează Reuters.

Acordul a fost semnat la sfârşitul anului trecut, dar a fost menţinut sub tăcere de ambele părţi. Parteneriatul dintre Mercedes şi Petronas durează din 2010, când echipa germană a revenit în Formula 1.

Tot ce trebuie să știi despre Marele Premiu al Marii Britanii. Cursa e ÎN DIRECT la Digi Sport 1, duminică, de la 15:00!

AGERPRES