• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La peste trei luni de la surprinzătorul anunţ al retragerii sale, germanul Nico Rosberg, prezent în continuare în lumea Formulei 1, a declarat în Sport Bild că nu va reveni niciodată ca pilot, scrie cotidianul L'Equipe.

Mulţi se întreabă ce va face campionul mondial din 2016 în anii care vin. Într-un interviu acordat Sport Bild, germanul a evocat câteva piste şi a confirmat că Formula 1 nu-i lipseşte cu adevărat.

"Caut noi căi în viaţa mea şi nu sunt deloc îngrijorat, a spus Rosberg. Un lucru însă este clar: vreau să rămân în lumea curselor automobilistice. Însă nu voi reveni ca pilot, nu există nicio şansă pentru asta. Mi-am urmat inima şi sunt încântat că am încheiat acest capitol din viaţa mea câştigând un titlu mondial. Am reuşit tot ce mi-am propus. Noua mea viaţă va fi o provocare la fel de importantă ca şi cariera mea din Formula 1. Şi vreau să am la fel de mult succes. Dar astăzi pot decide singur ce vreau să fac, nu mai decide nimeni pentru mine. Multe lucruri sunt posibile în viitor, a adăugat el. Însă, pentru moment, mă concentrez pe acţiuni sociale pentru a ajuta copiii şi pe cei care se află în nevoie. Vreau să dau tot ce pot ca şi alţii să profite de experienţa mea. Asta contează foarte mult pentru mine. Una dintre posibilităţi ar fi, de exemplu, să ajut alţi piloţi, în calitate de consilier sau manager", a spus Rosberg, potrivit L'Equipe.

Se vorbeşte, de asemenea, că Rosberg ar putea deveni într-o bună zi patron de scuderie, comentează sursa citată.

Sezonul 2017 al Formulei 1 debutează în acest weekend în Australia, la Melbourne, în direct la Digi Sport.