• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lewis Hamilton, triplu campion al lumii la Formula 1, nu exclude posibilitatea retragerii din activitate la finalul actualului sezon, în care speră să-şi treacă în palmares a patra coroană mondială.

"Destinul meu este în mâinile mele. Aş putea decide să mă retrag la finalul acestui an", a afirmat pilotul echipei Mercedes în cadrul unui interviu acordat revistei "Auto", publicaţia oficială a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).

"Ar însemna, oare, că moştenirea pe care o voi lăsa în Formula 1 ar fi mai mică decât în cazul în care m-aş opri peste cinci ani? Cine poate şti asta?", a adăugat britanicul.

Această declaraţie va avea mai mult ca sigur efectul unei "bombe" în Formula 1, similară cu cea generată anul trecut de retragerea germanului Nico Rosberg, la scurt timp după ce acesta câştigase primul său titlu mondial, alături de echipa Mercedes.

Lewis Hamilton, în vârstă de 32 ani, nu ştie deocamdată ce va face după retragerea sa din activitate, indiferent când se va produce aceasta.

"Nu îmi place să fac planuri, pentru nu ştiu ce mă aşteaptă după colţ. Nu ştiu ceea ce voi face pe viitor", a adăugat pilotul echipei Mercedes.

Britanicul a adăugat că "înţelege" într-o anumită măsură decizia lui Rosberg de a părăsi Formula 1, prin dorinţa acestuia "de a face ceva diferit", după cum a explicat el.

O plecare din "Marele Circ" la sfârşitul lui 2017 pare, însă, puţin probabilă pentru Lewis Hamilton, în condiţiile în care acestuia nu şi-a pierdut plăcerea faţă de cea mai importantă competiţie automobilistică din lume.

"Sincer, nu ştiu cât timp voi mai rămâne în Formula 1, însă sunt mereu competitiv, am în continuare 'foame' de succes şi sunt tot timpul în cea mai bună formă", a mai spus triplul campion mondial.

Lewis Hamilton, care a câştigat luna aceasta Marele Premiu al Canadei de la Montreal, ocupă locul secund în clasamentul general al piloţilor, după germanul Sebastian Vettel (Ferrari), de care îl despart doar 12 puncte.

AGERPRES