• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Schimbările anticipate în Formula 1, cu privire la trecerea finlandezului Valtteri Bottas de la Williams la Mercedes, în locul campionului mondial Nico Rosberg, retras din acitivitate, şi revenirea în activitate la echipa lui Frank Williams a brazilianului Felipe Massa, retras şi el aproximativ două luni, au fost confirmate, luni, oficial.

Mercedes a căutat un pilot care să îl înlocuiască pe germanul Nico Rosberg, retras din activitate după ce a devenit campion mondial. Finlandezul Valtteri Bottas, 27 de ani, un pilot rapid, dar cu un stil echilibrat în acelaşi timp, care comite puţine erori, a fost considerat candidatul ideal pentru volanul uneia dintre săgeţile argintii.

Însă echipa patronată de Frank Williams a ezitat să-i permită finlandezului să facă pasul la campioana mondială. Plecarea lui Bottas producea un gol imens în echipa Williams, care rămâneă fără niciun pilot experimentat, după ce şi Felipe Massa s-a retras la finalul sezonului, urmând a fi înlocuit în 2017 de canadianul debutant Lance Stroll, în vârstă de 18 ani.

Retrospectiva sezonului de Formula 1 va putea fi urmarită duminică, 25 decembrie, de la ora 21.30, pe Digi Sport 1.

Experienţa brazilianului (35 de ani) este vitală pentru Williams anul viitor, în care vor fi puse în practică importante schimbări ale regulamentului tehnic. Astfel, Frank Williams a băgat mâna adânc în buzunar pentru a-l convinge pe Felipe Massa să mai continue un an, oferindu-i un salariu de şase milioane de euro.

Cariera lui Bottas în Formula 1 a fost legată în întregime până acum de Williams, echipă la care a debutat în 2013. De atunci, Valtteri Bottas, un produs al şcolii de pilotaj finlandeze, care a dat mari campioni în Marele Circ, ca Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen sau Keke Rosberg, a înregistrat 77 de starturi, nouă clasări pe podium, acumulând 411 puncte. Cea mai bună clasare a înregistrat-o în 2014, locul 4 în ierarhia piloţilor, iar anul trecut a fost al optulea, în condiţiile unei scăderi a competitivităţii arătate de monoposturile de la Grove.

La Mercedes, Bottas va fi coechipier cu britanicul Lewis Hamilton, triplu campion mondial. Mercedes a făcut anunţul oficial al angajării lui Bottas printr-o înregistrare video postată pe site-ul oficial.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT