• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Bernie Ecclestone a anunţat, luni, că a fost demis de la conducerea Formula One Group, care administrează drepturile comerciale ale Formulei 1. Locul său urmează să fie luat de Chase Carey.

"Am fost dat afară astăzi. Este oficial. Nu mai conduc compania. Locul meu a fost luat de Chase Carey", a declarat Ecclestone, în vârstă de 86 de ani pentru publicaţia Auto Motor und Sport, informează BBC.

Lui Ecclestone (86 de ani) i s-a propus un rol decorativ, "un fel de preşedinte de onoare".

"Habar nu am ce înseamnă acest lucru", a spus Ecclestone, care nu a precizat dacă a acceptat sau nu această ofertă.

Totodată, Ecclestone nu ştie dacă va mai face parte din Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

"Poate mă voi duce la un Grand Prix. Încă mai am mulţi prieteni în Formula 1 şi destui bani să asist la un Grand Prix. Postul meu în Consiliul Mondial? Nu ştiu dacă voi continua, mă îndoiesc, trebuie să vorbesc cu Jean Todt", a explicat englezul.

Înlocuirea lui Ecclestone va fi anunţată oficial marţi de către noii proprietari ai drepturilor, Liberty Media.

În septembrie 2016, trustul american de media Liberty Media a anunţat că va prelua controlul Formula One, compania care administrează competiţiile de Formula 1, pentru 4,4 miliarde de dolari.

În noua structură a companiei va avea un rol de conducere şi fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn.

Fost pilot şi proprietar de echipe de curse, Bernie Ecclestone, în vârstă de 86 de ani, este implicat în conducerea celui mai important sport automobilistic din 1974.