Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Rosberg a câștigat MP al Chinei și a egalat recordul lui Schumacher!

16.04.2016, 10:51

Nico Rosberg domină autoritar acest start de sezon în Campionatul Mondial de Formula 1. Pilotul german de Mercedes a câștigat această a treia etapă, Marele Premiu al Chinei, după ce triumfase și în MP al Australiei și MP al Bahrainului.

mp china f1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Pe circuitul de la Shanghai, pe locul al doilea a terminat Sebastian Vettel (Ferrari), la peste 37 de secunde în spatele conaționalului său, iar podiumul a fost completat de rusul Daniil Kvyat (Red Bull).

Aceasta este a 6-a victorie consecutivă a lui Rosberg, care egalează, astfel, recordul lui Michael Schumacher.  

În 2012, pe traseul din Shanghai, Rosberg obținuse prima victorie din carieră, cu plecare din pole-position, iar povestea s-a repetat 4 ani mai târziu. După start, pilotul Mercedes AMG a pierdut poziția de lider și a fost depășit de australianul Daniel Ricciardo. Primul viraj a făcut 3 victime importante - Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen s-au atins, după ce multiplul campion mondial a încercat să evite monopostul rusului Daniel Kvyat.

Lewis Hamilton, plecat de pe locul 22, și-a rupt aripa față, după un incident cu brazilianul Felipe Nasr și a intrat la boxe pentru remediere. La finalul turului 3, roata stânga spate a monopostului pilotat de Ricciardo a explodat. Liderul a pierdut poziția, iar safety car-ul a ieșit pe pistă. A fost momentul în care s-a intrat în masă la boxe.


Din acel punct, Nico Rosberg a început să se distanțeze, iar Vettel, Raikkonen și Hamilton s-a recupereze. Rosberg s-a impus cu o diferență de 37 de secunde și 7 zecimi. Vettel a urcat până pe locul al doilea. Rusul Daniel Kvyat a rezistat în spatele pilotului Ferrari, cu care s-a și luptat pentru poziție. Pentru Kvyat a fost cea de a doua clasare pe podium din Formula 1. Pilotul Red Bull Racing a fost urmat de Ricciardo, Raikkonen și Massa.

Lewis Hamilton s-a oprit pe locul 7, dar a pierdut puncte în clasamentul general. În prezent, diferența dintre cei doi piloți Mercedes este de 36 de puncte.

"Excelent condus, absolut dominant", i s-a transmis lui Rosberg de la boxe, din partea echipei. "E cel mai bun echilibru pe care l-am avut în vreo mașină, cu adevărat spectaculos", a exclamat câștigătorul Marelui Premiu al Chinei. 

Vettel a comentat prin radio incidentul de la start, când s-a lovit cu Raikkonen, colegul său de la Ferrari: "Ar trebui să îmi cer iertare echipei, dar nu a fost ceva intenționat. Kimi a venit ca o torpilă și a trebuit să reacționez".

Următoarea etapă, Marele Premiu al Rusiei, se va desfășura între 29 aprilie și 1 mai și va putea fi urmarită ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

Clasamentul Marelui Premiu al Chinei

 

VIDEO Marele Premiu al Chinei


LIVE TEXT

UPDATE: Rosberg câștigă Marele Premiu al Chinei! Vettel a terminat al doilea, iar Kvyat a venit pe locul al treilea.


UPDATE: Duel interesant pentru locul 12 între Alonso și Button, care vine din urmă cu pneuri proaspete. La vârf, Rosberg s-a distanțat la peste 35 de secunde de Vettel, la doilea clasat. Germanul de la Ferrari are și el 5 secunde în fața lui Kvyat.


UPDATE Turul 47: Duel frumos între Raikkonen și Hamilton, cu ambii folosind DRS-ul, dar pilotul de la Ferrari a avut câștig de cauză, reușind depășirea. Mai avem doar 9 tururi până la final și avansul lui Rosberg s-a mărit la peste 30 de secunde.


UPDATE: Ricciardo a trecut de Bottas și de Hamilton, apoi a ajuns până pe locul 4. E destul de departe de Kvyat și are șanse mici să îl ajungă din urmă, pentru a putea urca pe podium.


UPDATE: Depășire frumoasă reușită de Hamilton în turul 42. A trecut de Bottas, care a fost fair play și a ieșit cât de mult a putut în lateral, pentru a evita contactul. Britanicul ajunge pe locul 5.


UPDATE: Intră și Ricciardo la boxe. Vettel este în acest moment pe locul al doilea, la 26 de secunde în spatele lui Rosberg. A intrat și Raikkonen la boxe și a montat pneurile soft, după multă vreme în care a rulat cu cele medii.


UPDATE: Vettel trece de Kvyat în linie dreaptă cu ajutorul DRS-ului și urcă pe locul al treilea. Este la două secunde în spatele lui Ricciardo.


UPDATE - Turul 36: Kvyat și Vettel intră la boxe, de pe locurile 2 și 3. Rusul iese pe pistă pe locul 3, urmat de Kimi Raikkonen, iar imediat în spate iese și Vettel, colegul lui Raikkonen de la Ferrari. Germanul l-a depășit rapid pe islandez.

Ricciardo e în acest moment pe locul al doilea, la peste 22 de secunde în spatele liderului Nico Rosberg.


UPDATE: Hamilton a intrat la boxe pentru a 5-a oară în această cursă! A montat pneurile medii și a revenit pe locul 13, dar în turul 33 a trecut de Gutierrez și a urcat pe 12. În turul 34, Raikkonen a urcat pe 5, profitând de intrarea lui Sainz la boxe.


UPDATE: În turul 30, Rosberg are deja un avans de 23,3 secunde în fața lui Kvyat, al doilea clasat. Vettel e la puțin mai mult de o secundă în spatele pilotului rus. 


UPDATE: Avem deja 37 de opriri la boxe în prima jumătate a cursei. Williams, Ferrari și Red Bull sunt pe primele 3 locuri la media timpului petrecut de monoposturi la "pit stops", cu 2,2, respectiv 2,5 secunde.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


UPDATE: Ricciardo a urcat pe 8 după ce a trecut de Ericcson, care a fost depășit și de Sainz și Raikkonen. A venit tare din spate și Hamilton, ajuns pe locul 11, deasupra suedezului. Clasamentul în turul 24:


UPDATE: Nico Rosberg intră la boxe din postura de lider și iese înapoi pe pistă tot pe primul loc, în turul 21. Pe locul al doilea se află Kvyat, iar Vettel a urcat pe 3. Hamilton a intrat pentru a 4-a oară la boxe și a revenit pe locul al 13-lea, după ce montează un nou rând de pneuri soft.


UPDATE: Alonso intră la boxe în turul 17 și montează pneurile medii. În turul 18 schimbă și Vettel supersoft-urile după mai bine de 10 tururi.


UPDATE: O bucată din monopostul lui Vettel s-a desprins și a căzut pe pistă. S-a fluturat steagul galben. Problema lui Vettel a venit în urma unui contact cu Bottas.


UPDATE: Raikkonen intră la boxe în turul al 15-lea, pentru a monta pneurile medii. Colegul său de la Ferrari, Sebastian Vettel, a reușit două depășiri consecutive și a ajuns pe locul al 4-lea. 


UPDATE: Safety car-ul a ieșit de pe pistă în turul al 9-lea și avem restart cu Rosberg pe primul loc.


UPDATE: Vettel a depășit pe linia boxelor și se poate aștepta la penalizări. A fost aglomerație mare la boxe, cu mulți piloți intrând pentru un schimb de pneuri, din cauza intrării safety car-ului.


UPDATE: Hamilton a făcut deja o a 3-a oprire la boxe în 7 tururi, pentru a schimba supersoft-urile cu soft-urile. Britanicul se arată surprins de decizia echipei, dar primește asigurări prin radio că strategia este corectă.


UPDATE: Nico Rosberg a revenit pe primul loc, după arborarea steagului galben, în urma problemelor tehnice ale monopostului lui Ricciardo.


UPDATE: Safety car pe pistă, în turul 4, se rulează sub steagul galbene.


UPDATE: Daniel Ricciardo e ghinionist! I-a explodat roata stânga spate, în turul al treilea, fiind pe primul loc. E obligat să intre la boxe!


UPDATE: Vettel și Williams intră la boze în turul al doilea, li se schimbă aripa față.


UPDATE: Raikkonen pierde aripa față, lovit de Vettel. Ricciardo e primul, după primul viraj. Lewis Hamilton e și el fără aripa față, după al treilea viraj! Start nebun în cursa de la Shanghai!

”L-am atins, n-am avut de ales. Am avut un Red Bull venind pe interior ca un nebun!”, a spus Vettel, în căști, după ce l-a lovit pe coechipierul lui, Kimmi Raikkonen.


UPDATE: Nico Rosberg va pleca în cursă cu softuri uzate, în vreme ce Lewis Hamilton va avea softuri noi. Monoposturile fac turul de încălzire.


UPDATE: Mai sunt 15 minute până la startul cursei din China. Nico Rosberg are două victorii în primele două curse ale anului și astăzi pleacă din pole position.


UPDATE 11:24: S-a încheiat şi cea de-a treia şi ultima sesiune de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Chinei. Nico Rosberg (Mercedes) a reuşit cel mai bun timp în Q3 şi va pleca din pole-position la Shanghai, duminică, de la ora 09:00, în direct la Digi Sport 1. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) va pleca al doilea, în timp ce piloţii Ferrari, Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, vor porni din linia a doua (locurile 3 şi 4).

Nico Rosberg a obţinut al 23-lea pole-position din carieră la finalul calificărilor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Chinei. Rosberg a rulat precaut întregul weekend, până în turul decisiv din Q3. Liderul clasamentului general a fost mai rapid decât australianul Daniel Ricciardo cu peste jumătate de secundă.

Rosberg va pleca din grilă cu pneuri soft, deoarece, potrivit regulamentului, cu aceste softuri a încheiat secvenţa Q2. Principalii săi adversari, Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, vor folosi la start supersofturile. Piloţii Ferrari s-au calificat în linia a doua, pe locurile 3 şi 4.

În ultimele tururi cronometrate, Raikkonen şi Vettel au greşit în puncte distincte. În cea de-a treia linie se vor afla Valttieri Bottas şi Daniil Kvyat.

Lewis Hamilton, retrogradat 5 poziţii pe grilă, după schimbarea cutiei de viteze, va avea o strategie diferită de cea a lui Rosberg. Hamilton a fost ultimul la finalul calificărilor şi va pleca, cel mai probabil, de pe linia boxelor.

Campionul mondial este pilotul cu cele mai multe victorii în China - 4 la număr, dar şi cele mai multe clasări pe podium - 7. Calificările din Shanghai au fost întrerupte cu steag roşu de nu mai puţin de două ori. Prima dată, după accidentul germanului Pascal Wehrlein, care a pierdut controlul maşinii pe linia de start sosire. A doua oară, după ce Nico Hulkenberg s-a oprit după virajul 10 din cauză că roata stanga faţă nu fusese fixată.

Grila de start pentru MP de F1 al Chinei:
Prima linie:
Nico Rosberg (Germania/Mercedes) 1:35.402
Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull - TAG Heuer)

Linia a 2-a:
Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari)
Sebastian Vettel (Germania/Ferrari)

Linia a 3-a:
Valtteri Bottas (Finlanda/Williams-Mercedes)
Daniil Kviat (Rusia/Red Bull - TAG Heuer)

Linia a 4-a:
Sergio Perez (Mexic/Force India - Mercedes)
Carlos Sainz Jr (Spania/Toro Rosso - Ferrari)

Linia a 5-a:
Max Verstappen (Olanda/Toro Rosso - Ferrari)
Nico Huelkenberg (Germania/ Force India - Mercedes)

Linia a 6-a:
Felipe Massa (Brazilia/Williams-Mercedes)
Fernando Alonso (Spania/McLaren)

Linia a 7-a:
Jenson Button (Marea Britanie/ McLaren)
Romain Grosjean (Franţa/ Haas - Ferrari)

Linia a 8-a:
Marcus Ericsson (Suedia/Sauber - Ferrari)
Felipe Nasr (Brazilia/Sauber - Ferrari)

Linia a 9-a:
Kevin Magnussen (Danemarca/Renault)
Esteban Gutierrez (Mexic/Haas - Ferrari)

Linia a 10-a:
Jolyon Palmer (Marea Britanie/Renault)
Rio Haryanto (Indonezia/ Manor - Mercedes)

Linia a 11-a:
Pascal Wehrlein (Germania/Manor - Mercedes)
Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes)

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei va putea fi urmarit duminică, de la ora 09:00, în direct pe Digi Sport 1. Cursa va fi prefaţată, de la ora 8:00, tot pe Digi Sport 1, în studioul Grila de Start.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

VIDEO Finalul calificărilor pentru MP de F1 al Chinei:

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei va fi transmis în direct la Digi Sport 1, duminică, de la ora 09:00. Cursa va putea fi urmărită şi pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro, în format LIVE VIDEO şi TEXT.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


UPDATE 11:07: S-a încheiat şi cea de-a doua sesiune de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, de la Shanghai. Kimi Raikkonen (Ferrari) a reuşit cel mai bun timp, fiind urmat de colegul său, Sebastian Vettel.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


ÎN DIRECT la Digi Sport 1 a avut loc în această dimineaţă prima sesiune de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, care va avea loc la Shanghai.

Sebastian Vettel (Ferrari) a reuşit cel mai bun timp, fiind urmat de Kimi Raikkonen (Ferrari) şi Valtteri Bottas (Williams). Campionul mondial en-titre Lewis Hamilton (Mercedes) a părăsit calificările, din cauza unor probleme tehnice, şi va pleca ultimul de pe grila de start.

Mai jos, rezultatele primei sesiuni de calificări (Q1):

"Excelent condus, absolut dominant", i s-a transmis lui Rosberg de la boxe, din partea echipei. "E cel mai bun echilibru pe care l-am avut în vreo mașină, cu adevărat spectaculos", a exclamat câștigătorul Marelui Premiu al Chinei. 

Etichete: calificări , vettel , mp al chinei , q1 , rezultate calificari


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Video România - Kazahstan 1-0. ”Tricolorele” rămân pe primul loc în grupa pentru WEURO 2025
FOTBAL FEMININ:ROMANIA-KAZAHSTAN, PRELIMINARIILE C.E 2025 (9.04.2024)
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool