• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Echipa Force India a primit o amendă de 25.000 de euro, cu o perioadă de probaţiune, fiindcă a încălcat regulamentul privind numerele piloţilor la Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, desfăşurat în weekend, anunţă Reuters.

Echipa cu sediul în Marea Britanie a avut pe circuitul de la Barcelona cel mai bun weekend al său din acest sezon, mexicanul Sergio Perez încheind al patrulea, iar francezul Esteban Ocon, ocupând locul 5, cea mai bună clasare a carierei. După cursă, Force India a trebuit să le ofere explicaţii organizatorilor acestui MP în legătură cu nerespectarea regulamentului.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis înaintea acestei curse că numerele şi numele piloţilor trebuie să fie mai vizibile pe monoposturi, în beneficiul fanilor. Force India nu a respectat această regulă şi a fost amendată cu 25.000 de euro, cu o perioadă de probaţiune de un an.

Pilotul belgian Stoffel Vandoorne (McLaren) a fost penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Principatului Monaco de luna aceasta, din cauza acroşajului său cu brazilianul Felipe Massa (Williams) la MP al Spaniei de duminică, anunţă Reuters.

Circuitul de la Monaco este îngust şi întortocheat, iar probabil în acest sezon, când monoposturile sunt mai largi, depăşirile vor fi şi mai dificile. Astfel, această sancţiune este o nouă lovitură pentru o echipă McLaren aflată în dificultate. Fostă campioană mondială a constructorilor, McLaren are acum un motor Honda necompetitiv şi este singura echipă ce nu a obţinut niciun punct după cinci curse.

Vandoorne plecase de pe ultima poziţie a grilei de start la MP al Spaniei la Formula 1, fiind penalizat cu 10 locuri pentru că a schimbat a cincea oară mai multe elemente ale motorului său. El a abandonat la mijlocul cursei, în urma acroşajului cu Massa.

AGERPRES