• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Italienii de la Ferrari şi-au prezentat vineri monopostul cu care vor concura în noul sezon al Mondialului de Formula 1, care va debuta luna viitoare, în Australia.

Noul bolid al "căluţului cabrat" poartă numele de SF70H, cu referire la cea de-a 70-a aniversare a constructorului italian, iar prezentarea a fost făcută online de la Maranello, sediul Ferrari.

Designul noului monopost este asemănător cu al celorlalte echipe din Formula 1 la nivelul botului şi al eleronului, cu excepţia Mercedes, ale cărei maşini pentru acest sezon, prezentate joi, arată uşor diferit.

Ferrari SF70H va fi aproape în totalitate roşu, culoarea tradiţională a Scuderiei, cu câteva zone albe. În afara noutăţilor legate de design, inginerii italieni au mai adus îmbunătăţiri şi la partea mecanică, inclusiv la propulsor şi sistemul de frânare.

Noul monopost va avea o greutate totală de 728 de kilograme (cu tot cu pilot şi combustibil) şi va fi dotat cu un motor cu o capacitate de 1 600 centimetri cubi, care va lucra până la turaţia de 125 000 de rotaţii pe minut.

Oficialii echipei italiene speră ca noul bolid să facă uitate contraperformanţele din sezonul trecut, în care piloţii săi, germanul Sebastian Vettel şi finlandezul Kimi Raikkonen, nu au obţinut nicio victorie.

Scuderia Ferrari, fondată în 1947, este cea mai titrată echipă din istoria "Marelui Circ". Italienii au cucerit în total 16 titluri de campioni mondiali la constructori, primul dintre ele în 1961, iar ultimul în 2008, precum şi 15 titluri mondiale la piloţi, ultimul câştigat de finlandezul Kimi Raikkonen în 2007.

Noul sezon din Formula 1 începe în direct la Digi Sport cu Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne, programat pe 26 martie.

 

Ferrari monopost 2017


VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL TRANSMISIILOR