• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Bernie Ecclestone, conducătorul Campionatului Mondial de Formula 1, a afirmat că Ferrari merita să primească mai mulţi bani din partea Formula One Management (FOM), societatea care deţine drepturile comerciale, deoarece scuderia italiană reprezintă esenţa acestei competiţii.

"Ferrari este chiar Formula 1 şi e logic, deci, să fie plătită în plus faţă de alte echipe. Dacă aş organiza un festival rock, aş vrea să-i am pe cei de la Rolling Stones, pentru că sunt numărul unu. De când sunt în Formula 1, repartizarea veniturilor se face astfel", a declarat Ecclestone pentru postul de televiziune Sky.

Conform repartizării veniturilor pentru acest sezon, anunţată de FOM, Ferrari va încasa 192 milioane dolari, cu 17% mai mult decât în anul precedent, în timp ce Mercedes, care a câştigat titlul mondial în ultimele două sezoane, va primi cu 21 de milioane mai puţin, respectiv 171 milioane dolari. Echipa italiană are inclus, însă, în această sumă un bonus de 70 milioane dolari, ca recompensă că a participat la toate ediţiile Formulei 1 începând cu 1950.

"Vom plăti aproape un miliard de dolari echipelor, iar modul în care este repartizată această sumă nu face nici cea mai mică diferenţă, din punctul meu de vedere. Dacă veniturile sunt împărţite în mod echitabil, este foarte bine. Însă nu mă deranjează faptul că Ferrari va primi mai mulţi bani, deoarece sunt aici de foarte mult timp", a mai spus Bernie Ecclestone.

AGERPRES