• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Pilotul britanic Lewis Hamilton, care şi-a asigurat un nou titlu mondial în Formula 1, nu este deranjat că numele său apare în afacerea "Paradise Papers", el concentrându-se pe Marele Premiu al Braziliei, ce va avea loc în weekend, scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Numele pilotului echipei Mercedes este menţionat în afacerea "Paradise Papers". Hamilton ar fi cumpărat un avion privat şi o rulotă de lux fără să plătească TVA, graţie unui sistem fraudulos. Achiziţiile ar fi fost declarate într-un paradis fiscal, Insula Man.

"Înţeleg că asta face puţină vâlvă", a recunoscut joi Hamilton într-o conferinţă de presă la Sao Paulo, unde va avea loc Marele Premiu al Braziliei, pe circuitul de la Interlagos.

"E o mică furtună în jurul meu şi circulă nu puţine poveşti. Am încredere însă în consilierii mei profesionişti. Aşadar, nu mă simt deloc implicat în această poveste de adormit copiii, care cu siguranţă nu mă va împiedica să mă concentrez asupra a ce este esenţial, şi anume cursa ce mă aşteaptă. De altfel, nu mă aflu aici decât pentru asta: să alerg bine şi dacă se poate să câştig a doua oară acest Mare Premiu al Braziliei. Titlul mondial m-a umplut de energie pozitivă şi nu voi rata prilejul s-o folosesc. În program mai sunt două Mari Premii în care nu am de gând să mă abat de la valorile mele de bază şi de la ceea ce am de făcut...", a mai spus pilotul.

Britanicul este suspectat că a evitat plata unei facturi de 3,45 milioane de euro când a cumpărat avionul privat. Un comunicat al staff-ului lui Hamilton asigură că pilotul a fost deja exonerat în mare parte de acuzaţiile care i-au fost aduse.

Ultimul Grand Prix al sezonului se va disputa pe 26 noiembrie la Abu Dhabi.