• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Pilotul britanic Lewis Hamilton a fost desemnat pilotul anului 2016, într-o anchetă realizată de Autosport în rândul conducătorilor celor 11 echipe de Formula 1, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg, care a obţinut primul titlu mondial din carieră, a ocupat abia locul al treilea în acest sondaj.

Jurnaliştii de la Autosport le-au cerut şefilor echipelor să întocmească un clasament al primilor zece piloţi în opinia lor. Sportivii au primit apoi puncte ca în sistemul oficial al Formulei 1, de la 25 pentru ocupantul primului loc la unul pentru al zecela.

Votul la fost secret şi, în urma lui, Hamilton a aculumat 234 de puncte, cinci în plus faţă de anul trecut, când britanicul a câştigat titlul mondial. El a fost urmat de Max Verstappen de la Red Bull, cu 183 de puncte, şi abia apoi de Nico Rosberg, cu 176 de puncte, poziţie pe care a o ocupat-o şi în iererhia similară din 2015.

Clasamentul întocmit după ancheta Autosport este următorul:

1. Lewis Hamilton, 234 points (la fel în 2015);

2. Max Verstappen, 183 (plus două poziţii);

3. Nico Rosberg, 176 (la fel în 2015);

4. Daniel Ricciardo, 133 (plus cinci poziţii);

5. Sebastian Vettel, 90 (minus trei poziţii);

6. Fernando Alonso, 67 (la fel în 2015);

7. Kimi Raikkonen, 61 (plus trei poziţii);

8. Sergio Perez, 52 (la fel în 2016);

9. Valtteri Bottas, 26 (plus două poziţii);

10. Carlos Sainz Jr, 25 ("new entry").

Au votat următorii conducători de echipe:

Toto Wolff, Mercedes;

Christian Horner, Red Bull;

Maurizio Arrivabene, Ferrari;

Vijay Mallya, Force India;

Claire Williams, Williams;

Eric Boullier, McLaren;

Franz Tost, Toro Rosso;

Gunther Steiner, Haas;

Fred Vasseur, Renault;

Monisha Kaltenborn, Sauber;

Dave Ryan, Manor.

Pilotul Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1. Cursa de la Yas Marina a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mer
Pilotul Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1. Cursa de la Yas Marina a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, el fiind urmat de Rosberg şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.

Rosberg, 31 de ani, a devenit în premieră campion mondial, al 33-lea în istorie, germanul terminând sezonul cu un avans de cinci puncte în clasamentul general, faţă de Lewis Hamilton, situat al doilea. Însă britanicul a câştigat mai multe curse în 2016, zece, faţă de nouă, colegul său.