• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Etapa cu numărul 14 din Formula 1 se va desfășura în acest weekend pe traseul italian de la Monza și va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport. Traseul de lângă Milano este cel mai rapid din actualul calendar al Marelui Circ. În mod frecvent, la Monza se ating viteze de 340 de kilometri pe oră.

Anul trecut, recordul a fost semnat de Kimi Raikkonen, care a ajuns la capătul liniei de start-finish la 358.3 km/h. Pilotul cu cele mai multe victorii în Italia este Michael Schuemacher. Germanul s-a impus de 5 ori, de fiecare dată alături de constructorul Ferrari.

În 2016, triplul campion mondial Lewis Hamilton, poate să egaleze recordul pentru cele mai multe plecări din pole-position, pe Autodromo Nationale di Monza. Hamilton a plecat până acum de 4 ori din fruntea grilei și a câștigat de 3 ori, ultima dată chiar sezonul trecut. Recordul este deținut în prezent de doi sud-americani, Juan Manuel Fangio și Ayrton Senna.

Cu cele 18 victorii, Ferrari este constructorul care a triumfat de cele mai multe ori pe circuitul de la Monza. Din cauza seriei negative din acest an, echipa de la Maranello are sanse foarte mici sa se impuna in 2016 in fata propriilor fani. Sebastian Vettel l-a adus italienilor ultima victorie din Formula 1, anul trecut, la Singapore.

Primele antrenamente italiene se vor desfasura vineri, de la ora 11.00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.