• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pilotul britanic Lewis Hamilton, câştigătorul Campionatului Mondial de Formula 1 în ultimele două sezoane, va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Chinei, programat în acest weekend, la Shanghai. Decizia vine ca urmare a unei pedepse primite pentru schimbarea cutiei de viteze a monopostului său.

Conform constructorului german, cursa chineză este cel mai bun loc pentru efectuarea penalizării de către Hamilton, după ce cutia de viteze a maşinii sale s-a deteriorat în timpul Marelui Premiu al Bahrainului şi trebuia schimbată.

"Acest weekend va fi unul greu", a precizat Hamilton într-un mesaj postat pe reţeaua Instagram, alături de o fotografie în care apare alături de fanii care l-au întâmpinat pe aeroportul din Shanghai.

Conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Automobilism, un pilot trebuie să utilizeze o singură cutie de viteze în şase curse consecutive.

În urma acestei penalizări, Hamilton va putea lua startul în Marele Premiu al Chinei în cel mai bun caz de pe locul 6, dacă va reuşi să stabilească cel mai rapid timp în calificările programate sâmbătă.

Sancţiunea reprezintă o piedică serioasă pentru Hamilton în tentativa de a semna primul său succes din acest sezon şi a pune, astfel, capăt seriei de cinci victorii consecutive reuşite de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg.

Marele Premiu al Chinei se desfășoară în perioada 15-17 aprilie și va fi transmis ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

Agerpres