• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Campionul mondial Lewis Hamilton are nevoie de un miracol la Abu Dhabi, în ultima cursă a sezonului de Formula 1 pentru a obţine al patrulea său titlu mondial şi se va bate până în ultimul moment cu coechipierul său, Nico Rosberg, liderul la zi al clasamentului, cu un avantaj de 12 puncte.

Hamilton are nevoie de o victorie şi de o clasare a lui Rosberg în afara podiumului pentru a obţine al treilea său titlu mondial consecutiv, în ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, programat duminică, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 1.

''Nu am avut un sezon perfect şi am şanse aproape imposibile, indiferent de ce voi face în acest weekend. Dar nu pot să renunţ. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla, aşa că voi aborda acest weekend la fel ca orice altă cursă. Vreau să câştig şi voi da totul să termin sezonul la înălţime'', a declarat Hamilton.

Britanicul are moralul ridicat după ultimele trei curse câştigate, în SUA, Mexic şi Brazilia. La Sao Paulo, pe 12 noiembrie, Hamilton a obţinut prima sa victorie pe circuitul de la Interlagos: ''Victoria din Brazilia a fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată, pentru că a venit după o lungă aşteptare. Sunt în locul potrivit acum, mă simt foarte puternic în această maşină uimitoare''.

Hamilton are o experienţă mai mare decât Rosberg în cursele finale decisive. În 2007, a pierdut titlul mondial în favoarea lui Raikkonen pentru doar un punct, iar în 2008 a devenit campion mondial în faţa lui Felipe Massa, pentru doar un punct. În 2014, el l-a bătut pe Rosberg în ultima cursă pentru titlul mondial.

Mercedes a anunţat prin directorul Toto Wolf că ambii piloţi vor avea un tratament egal în ultima cursă a anului şi că oricine va fi învingătorul, va câştiga titlul mondial pe merit.

Pentru Nico Rosberg, o clasare pe podium în cursa programată duminică la Abu Dhabi va fi suficientă pentru deveni campion mondial de Formula 1 şi a călca, astfel, pe urmele tatălui său, Keke Rosberg.

Primele antrenamente din Emiratele Arabe se vor desfășura vineri, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 2. Cursa va fi duminică, de la ora 15:00, în direct pe Digi Sport 1.

Agerpres