• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Pilotul britanic Lewis Hamilton, liderul Campionatului Mondial de Formula 1, susţine mişcarea de protest lansată de sportivii de culoare din Statele Unite, însă nu va îngenunchea atunci când imnul american va răsuna înaintea Marelui Premiu de la Austin (Texas), programat duminică, informează BBC.

Cunosc foarte mulţi oameni din America şi am o imagine destul de bună despre ceea ce se întâmplă aici, în State, precum şi despre opiniile referitoare la această mişcare, care este destul de importantă. Am avut şi postări pe această temă (pe reţelele de socializare) şi o respect foarte mult”, a declarat Hamilton, joi, în cursul unei conferinţe de presă la Austin.

Eu sunt aici pentru a câştiga, aceasta este prioritatea mea, aşa că nu mă concentrez pe nimic altceva în acest moment. O victorie obţinută aici este cea mai importantă pentru mine, în mijlocul a tot ceea ce se întâmplă în ţară. Aceasta este prioritatea pentru mine”, a adăugat britanicul, singurul pilot de culoare din Formula 1.

Mişcarea de protest din rândul sportivilor americani a fost iniţiată de jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, care a îngenunchiat în timpul imnului naţional, în august 2016, care a dorit să-şi exprime astfel dezaprobarea faţă de abuzurile la adresa comunităţii de culoare din Statele Unite.

AGERPRES