• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

UPDATE 11:27 Sebastian Vettel a fost penalizat şi el cu zece secunde după MP al Mexicului şi pierde podiumul. Ricciardo urcă pe locul 3!

Pilotul german Sebastian Vettel, care a ocupat locul al treilea la MP al Mexicului după o penalizare primită de Max Verstappen de la Red Bull, a fost şi el sancţionat, cu zece secunde, pentru că a schimbat traiectoria monopostului în zona de frânare, decizie a comisarilor FIA în urma căreia sportivul de la Ferrari a pierdut podiumul în favoarea lui Daniel Ricciardo, tot de la Red Bull.

În turul 67/71 al cursei de duminică, olandezul Max Verstappen a "scurtcircuitat" un viraj în timp ce îşi apăra poziţia a treia în faţa germanului Sebastian Vettel şi a refuzat apoi să-i cedeze locul adversarului. Verstappen a fost penalizat cu cinci secunde pentru că a obţinut avantaj rulând în afara pistei şi a fost astfel privat de locul al treilea pe care încheiase Grand Prix-ul mexican.

Beneficiarul acestei decizii a fost Vettel, care de pe locul 4 a urcat pe locul 3, dar şi Ricciardo care a urcat de pe poziţia a cincea pe a patra. Tânărul pilot de 19 ani a fost retrogradat pe locul 5.

După incidentul din turul 67, Ricciardo a încercat să-l depăşească pe Vettel, iar acesta şi-a apărat în mod neregulamentar poziţia a patra, au considerat comisarii FIA.


Finalul Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului a fost unul extrem de tensionat și plin de incidente. Protagoniștii au fost Max Verstappen, Sebastian Vettel și Daniel Ricciardo, piloți clasați pe pozițiile 3,4 și 5 la capătul cursei transmise ÎN DIRECT de Digi Sport.

Olandez Max Verstappen (Red Bull) a "tăiat" un viraj în turul 67 în timp ce îşi apăra poziţia a treia în faţa lui Vettel (Ferrari) şi a refuzat apoi să-i cedeze locul neamțului. Vizibil deranjat, Vettel a început să-l înjure pe Verstappen, mai ales că din spate era presat de Ricciardo, celălalt pilot de la Red Bull. Vettel și-a apărat cu greu poziția a patra, la un moment dat existând chiar un contact între monopostul său și cel al lui Ricciardo.

Oficialii celor de la Ferarri au protestat și l-au acuzat pe Verstappen că vrea să-l ajute pe Ricciardo, australianul a fost și el deranjat de modul în care s-a apărat Vettel, însă în cele din urmă fiecare dintre ei și-a păstrat poziția până la final. Imediat după terminarea cursei Vettel l-a ajuns din urmă pe Verstappen și a gesticulat nervos nu înainte să fie și auzit spunând "Cred că o să plesnesc pe cineva".

În cele din urmă Verstappen a fost penalizat cu 5 secunde și a coborât pe 5, Vettel a terminat pe podium în timp ce Ricciardo s-a clasat al patrulea. Piloții de la Red Bull au fost însă extrem de nemulțumiți și l-au luat la țintă pe fostul campion mondial.

"E ridicol ce a făcut Vettel. A început să urle prin radio. E a nu știu câta oară când înjură. E un tip foarte frustrat și se comportă ca un copil. Trebuie să mai meargă pe la școală și să învețe cum să vorbească" a declarat Verstappen. "Vettel era tot numai un zâmbet pe podium însă nu merita să fie acolo. Aveam tot dreptul să fiu acolo, dar el s-a mișcat în zona de frânare. Sunt foarte frustrat de modul în care sunt rezolvate aceste incidente" a completat Ricciardo.