• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo, cvintuplu campion mondial de motociclism viteză, a avut recent ocazia să testeze, în premieră, un monopost de Formula 1, pus la dispoziţie de echipa germană Mercedes.

Testul a avut loc pe circuitul britanic de la Silverstone, iar Lorenzo şi-a testat mai întâi calităţile de pilot într-un simulator, înainte de a rula pe pistă cu un bolid Mercedes W05 utilizat în ediţia 2014 a "Marelui Circ".

Unul dintre cei mai buni piloţi din lume în cursele pe două roţi, spaniolul nu s-a descurcat deloc rău nici pe patru roţi, aşa cum reiese din înregistrarea video pe care a difuzat-o constructorul german.

"Viteza este impresionantă, iar puterea pe liniile drepte este incredibilă. Chiar şi în curbele mai lente se simte asta. Ceea ce pare o curbă rapidă pe motocicletă, în realitate este una lentă în monopost", a declarat Lorenzo.

În vârstă de 29 ani, Jorge Lorenzo are în palmares două titluri de campion mondial la categoria 250 cmc (2006, 2007) şi trei titluri mondiale cucerite la clasa-regină a motociclismului viteză, MotoGP, alături de echipa Yamaha (2010, 2012 şi 2015).

AGERPRES