• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Monopostul pentru 2017 al echipei McLaren motorizată de Honda reprezintă un pas enorm faţă de modelele din 2015 şi 2016, astfel că fostul directorul general Ron Dennis a anunţat şi schimbarea prefixului din FP4 în MCL32 pentru maşina care va fi prezentată oficial la fabrica din Woking pe 24 februarie.

''2017 este anul schimbării totale, până şi numele maşinii s-a schimbat'', a declarat Ron Dennis pe Twitter. MP4 a fost prefixul fiecărui monopost McLaren începând cu 1981 şi care a derivat din Project Four, o echipă fondată de Dennis în 1977 şi care a fuzionat cu McLaren în 1980. Ron Dennis a fost îndepărtat însă din rolul de conducător al echipei de către acţionarii majoritari în noiembrie şi postul de director executiv a fost preluat de americanul Zak Brown.

2017 se anunţă un an de cotitură pentru Formula 1, care a fost preluată de grupul Liberty Media, în timp ce britanicul Bernie Ecclestone a fost înlocuit de americanul Chase Carey la conducerea celei mai importante competiţii automobilistice din lume. Noutăţi au apărut şi în regulamentele din acest an, cu pneuri mai late, elemente aerodinamice impozante care vor duce la creşterea vitezei.

Piloţii McLaren pentru 2017 sunt spaniolul Fernando Alonso şi belgianul Stoffel Vandoorne.

Sezonul 2017 din Formula 1 va fi în direct pe canalele Digi Sport. Prima cursă, Marele Premiu al Australiei, se va desfăşura pe 26 martie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT