• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Nico Rosberg și Lewis Hamilton au refuzată să dea vina unul pe altul pentru incidentul de duminică, din Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, când s-au acroșat încă din primul tur și au fost nevoiți să abandoneze. Coechipieri la Mercedes, cei doi plecaseră de pe prima linie a grilei și după doar patru viraje au părăsit întrecerea. Au oferit variante diferite în ceea ce privește incidentul.

Comisarii de cursă n-au luat nicio măsură disciplinară împotriva vreunuia dintre cei doi piloți, considerând acroșajul lor un incident normal de cursă. Rrosberg avea dreptul să-și apere poziția, Hamilton avea dreptul să încerce să-l depășească, astfel că fiecare era îndreptățit să acționeze așa cum au făcut-o.

“Am fost avertizat de această situație, l-am văzut pe Lewis venind aproape. Așa că am făcut ceea ce de obicei face un pilot de curse, am închis ușa cât de repede am putut. Am arătat clar că nu e niciun spațiu, așa că a fost foarte surprinzător că el a încercat depășirea. Stewarzii au decis că e un incident de cursă, așa că am acceptat asta, rămâne așa. Era cursa mea, cursa Mercedesului, pe care să o câștigăm, eram aici să câștig și eram foarte entuziasmat după primul viraj, când îl depășisem pe Lewis. Așa că a fost cel mai rău posibil să sfârșim pe nisip.”, a spus Rosberg, comentând incidentul și decizia oficialilor cursei.

La rândul său, Hamilton a declarat: “Înainte de orice, uriașe scuze tuturor celor din echipa noastră. E de nedescris ce tristețe am simțit că nu le-am putut aduce o victorie. Am avut un start bun, dar el a trecut de mine în primul viraj. Apoi, după virajul trei, a încetinit. A comis o greșeală și a intrat cu setările greșite ale motorului. Avem doar o setare pentru putere maximă și el nu era în ea, ceea ce înseamnă că era cam cu 180 de km la oră. Nu vreau să acuz pe nimeni, doar să-mi cer scuze echipei. O să mă asigur că nu o să se mai întâmple asta vreaodată.”

VIDEO CU INCIDENTUL DE LA BARCELONA