• EUROPEAN QUALIFIERS (CM): Anglia - Lituania e duminică, la ora 19:00, în direct la Digi Sport 1
  • EUROPEAN QUALIFIERS (CM): Muntenegru - Polonia e duminică, la ora 21:45, în direct la Digi Sport 1

 

 

Nico Rosberg a continuat seria pozitivă din ultima perioadă și în primele antrenamente din Marele Premiu al Japoniei. ÎN DIRECT la Digi Sport, în prima sesiune, germanul a coborât sub timpul de pole-position din 2015, care îi aparține.

În manșa secundă a îmbunătățit cu alte două zecimi și l-a învins pe Lewis Hamilton cu 72 de miimi de secundă. Rosberg, liderul Formulei 1, nu a câștigat niciodată la Suzuka, în conditiile în care colegul său s-a impus în 2014 și 2015.

După etapa desfășurată weekendul trecut și abandonul lui Hamilton, avansul dintre cei doi în clasamentul general a crescut la 23 de puncte. Kimi Raikkonen a încheiat pe locul al treilea în prima zi din Japonia. Finlandezul a semnat cea mai importantă recuperare din istorie. În 2005, pe acest traseu, Raikkonen a plecat de pe locul 17 și a câștigat. În antrenamente, pilotul Ferrari a fost urmat de Max Verstappen și Sebastian Vettel.Fernando Alonso, pe locul 8, a fost cel mai bine poziționat pilot Honda, pe pista de casă a motoristului nippon.

Antrenamentul cu numărul 3 se va desfășura sâmbata, de la ora 06.00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2. Calificările vor fi de la ora 09:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.