• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Britanicul Jenson Button îl va înlocui pe Fernando Alonso, în Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, după ce spaniolul de la McLaren a decis să concureze în cursa de 500 de mile de la Indianapolis.

"Sunt încântat să revin pentru o cursă în Formula 1 şi nu putea fi un loc mai bun decât Monaco pentru această revenire", a declarat Button, care a câştigat în 2009 cursa de la Monte Carlo.

În vârstă de 37 de ami, Button şi-a luat un an de pauză, la finalul sezonului 2016, dar a rămas în strânsă legătură cu echipa McLaren, al cărei ambasador este.

Britanicul, campion mondial în 2009, are un contract cu McLaren pentru a înlocui piloţii titulari, în caz de nevoie. De asemenea, echipa britanică poate apela la el pentru sezonul 2018.

Jenson Button şi-a petrecut iarna în California, antrenându-se pentru competiţiile de triatlon Ironman, pe care le îndrăgeşte foarte mult. Astfel, el este pregătit pentru a conduce noul monopost McLaren, cu o apăsare aerodinamică mai mare, care presupune o condiţie fizică mai bună decât sezonul trecut.

Dublul campion mondial Fernando Alonso a renunţat la participarea la cel mai important Grand Prix al anului, Marele Premiu al Principatului Monaco, pentru a lua startul în cursa IndyCar de 500 de mile de la Indianopolis.

Spaniolul va concura în SUA pentru echipa Andretti Autosport. Aceasta şi McLaren au un numitor comun, furnizorul de motoare, Honda. Monopostul pe care îl va pilotul spaniolul în vârstă de 35 de ani va fi vopsit în culorile McLaren.

Fernando Alonso şi-a explicat decizia prin faptul că îşi doreşte să câştige în carieră "Tripla Coroană" - cursele de la Monte Carlo, Indianapolis şi Le Mans. El s-a impus deja de două ori pe străzile din Principat, în 2006 şi 2007.

Doar un pilot a mai reuşit până în prezent să se impună la Monaco, în Indy500 şi la Le Mans. Este vorna despre Graham Hill, în anii '60.