• Liga 1 - Play-out etapa a 13-a: Concordia Chiajna - Botoşani, pe DigiSport 1, luni, 29.05, ora 20:30
  • Handbal masculin - Champions League Final 4: Veszprem - PSG (Digi Sport 1, sâmbătă, 03.06, ora 16:15) şi Vardar - Barcelona (DigiSport 1, sâmbătă, 03.06, ora 19:00)

Britanicul Lewis Hamilton a primit o penalizare de 15 locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, care va fi transmis în direct de Digi Sport 1 duminică, de la ora 15.00.

Liderul clasamentului general a fost penalizat deoarece Mercedes a schimbat componente ale motorului său hibrid în afara cotelor regulamentare.

Au fost modificate sistemul turbo şi motorul electric (MCU-H), cel care recuperează energia produsă de căldura eşapamentului de la monopostul său.

Cota de componente a motorului este foarte strict controlată de comisarii Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Coechipierul triplului campion mondial, Nico Rosberg, nu şi-a epuizat încă această cotă. Germanul se află la 19 puncte în spatele lui Lewis Hamilton, câştigătorul ultimelor patru Grand Prix-uri, în Austria, Marea Britanie, Ungaria şi Germania.

Campionul ultimilor doi ani din "Marele Circ" a câştigat de două ori în carieră pe circuitul de la Spa-Francorchamps: în 2010, cu un monopost McLaren, şi anul trecut, cu Mercedes.