• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în primele două antrenamente din Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite și a stabilit un nou record pe circuitul din Austin.

Hamilton (32 de ani), de 4 ori câștigător în Texas, l-a învins în antrenamentul cu numărul 2 pe Max Verstappen. La finalul zilei, diferența dintre pilotul britanic de la Mercedes AMG Petronas și olandezul de la Red Bull a fost de aproape 4 zecimi de secundă. Sebastian Vettel (Ferrari) a fost al treilea, urmat de Valtteri Bottas (Mercedes) și Daniel Ricciardo (Red Bull).

Hamilton poate câștiga cel de al 4-lea titlu mondial în Statele Unite ale Americii, în cazul în care se impune în etapa cu numărul 17, iar Vettel nu intră în top 5.

Antrenamentul cu numărul 3 se va desfășura sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 4, iar calificarile vor fi de la miezul nopții, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Penalizări pe grila de start pentru 3 piloți

Pilotul german Nico Hulkenberg (Renault) a primit o penalizare de 20 de locuri pe grila de stat de duminică, a Marelui Premiu al Statelor Unite de Formula 1, pentru că a schimbat elemente din motorul maşinii de concurs, a anunţat vineri Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Aflat pe locul 10 în clasamentul general, cu 34 puncte, Hulkenberg a schimbat, în primul rând, turbocompresorul pentru a 5-a oară, peste limita de 4 modificări autorizate, înaintea celei de-a 17-a curse a sezonului.

De asemenea, belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren) a fost penalizat cu 5 locuri, tot pentru modificări ale unor elemente ale motorului, iar neozeelandezul Brendon Hartley, care va disputa duminică primul său Mare Premiu, a fost penalizat, din aceeaşi cauză, cu 25 de locuri.

AICI poți citi tot ce trebuie să știi despre Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite ale Americii. Cursa e programată duminică, 22 octombrie, de la ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2. 

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT