• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La Salonul Auto de la Shanghai, Renault a prezentat RS 2027 Vision Concept Car, modelul de maşină care ar putea fi văzut pe circuitele de Formula 1 peste un deceniu.

"Acest concept exprimă intenția brandului de a rămâne în competiție pe termen lung. Renault este determinată să joace un rol major în evoluția Formulei 1 și să pună piloții în centrul sportului", a arătat Renault, într-un comunicat dat publicităţii recent, în care anunţa prezentarea prototipului la evenimentul din China

Francezii susţin că o parte dintre tehnologiile folosite la realizarea acestui concept ar putea să apară în următorii ani şi pe modele de serie Renault.

Maşina ar urma să folosească un motor V6 turbo şi un sistem de propulsie hibrid, care să dezvolte o putere de 1.341 de cai putere, la o greutate maximă de 600 kg, mai mică decât a oricărui monopost de Formula 1 din prezent.

Momentul ales de contructorul francez pentru dezvăluirea acestui concept nu a fost ales deloc întâmplător. În 2017, se împlinesc 40 de ani de la prima implicare a celor de la Renault în Formula 1.

renault f1

Foto: group.renault.com