• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Britanicul Ron Dennis a fost obligat să renunţe la funcţiile de preşedinte şi director executiv al McLaren, punând capăt astfel unei perioade de 35 de ani în care a lucrat pentru această echipă de Formula 1, informează agenţia Reuters.

Dennis, în vârstă de 69 ani, este acţionar al McLaren Technology Group, cu 25% din acţiuni, alături de fondul Mumtalakat din Bahrein, care deţine 50%, şi omul de afaceri franco-saudit Mansour Ojjeh, care posedă la rândul său 25% din acţiuni.

La finalul unei reuniuni a acţionarilor care a avut loc marţi, Ron Dennis şi-a anunţat plecarea de la McLaren, după ce a pierdut susţinerea lui Mansour Ojjeh, care s-a aliat cu fondul Mumtalakat.

Britanicul s-a declarat "dezamăgit" de faptul că acţionarii principali i-au "impus" această decizie, "în ciuda avertismentelor importante emise de restul echipei de conducere în privinţa potenţialelor consecinţe ale acţiunii lor" asupra grupului McLaren.

Ron Dennis a lucrat pentru McLaren începând din anul 1980, iar în îndelungata sa carieră a lucrat cu piloţi precum brazilianul Ayrton Senna şi britanicul Lewis Hamilton, pe care i-a ajutat să devină campioni mondiali.

El a respins criticile referitoare la stilul său de conducere a echipei, asigurând că în acest mod "McLaren a devenit un grup automobilistic şi tehnologic care a câştigat 20 de titluri de campion mondial în Formula 1 şi o antrepriză care produce 850 milioane lire sterline pe an".

Conform presei britanice, tensiunile dintre acţionari şi preşedintele McLaren au atins punctul culminant săptămâna trecută, când Ron Dennis a încercat să preia controlul grupului, prezentând o ofertă de cumpărare a acţiunilor, cu ajutorul unui consorţiu chinez.

Vineri, britanicul a depus un recurs în faţa Înaltei Curţi din Londra, pentru a împiedica o remaniere a consiliului de administraţie, o acţiune în justiţie soldată cu un eşec. El rămâne, însă, membru în consiliul de administraţie al grupului McLaren.

AGERPRES